söndag 14 augusti 2011

hemma igen


Hur underbart det än har varit med min vecka i Stockholm är det otroligt skönt att komma hem. Hem till Huset. Hem.

Jag har haft en effektiv kväll. Kom hem vid kvart i åtta, slängde in mina grejer, körde och provianterade, körde hem igen och packade ur resväskan och bagen, satte på en maskin tvätt, packade om inför två dagars konferens på Stufvenäs, fixade mig lite mat och hann dimpa ner i soffan alldeles lagom till Från Lark Rise till Candleford. En mysig serie, som jag - med hjälp av SVT Play - försöker följa.

Jag hann gå den där promenaden ut till Skeppsholmen och runt. Jag gick in på Moderna också, men insåg att jag hade lite för tid och att det knappast var lönt att först stå i Jättekön Allan för att betala inträdet och sedan vara tvungen att rusa runt på utställningarna. Amatörmässigt av mig att tro att det går att gå på Moderna en söndag, när stans alla kultursjalar är där med sina ätteläggar... Synd bara, för jag hade velat se Sigrid Hjerténutställningen. Men det går väl fler tåg.

När jag ändå var på Skeppsholmen passade jag på att titta till en gammal bekant:

(Den flyter!)

Avdelningen Jag Möter Folk Oförhappandes: på Centralen träffade jag på sköna Helena från Gävle, som varit i stan på Ronnies bröllop, och nu var på väg hemåt igen. Kul!

Nu är min semester slut. Det har varit fem sköna veckor och nu känner jag mig laddad och lite förväntansfull inför ett nytt läsår. Fina möten med gamla och nya elever och likadant med kollegorna. Eleverna får vänta ännu en dryg vecka (fast de lär nog inte tycka att den är särskilt dryg...) men arbetskamraterna träffar jag redan imorgon!

Mitt ben värker ordentligt. Jag får nog ta hjälp av Dr. P. Zapp även ikväll om jag ska kunna somna. Nå. Det svi'r väl över.Kursiv

Inga kommentarer: