torsdag 25 augusti 2011

god nattsömn

Livet med The Twisted Sisters of Mercy går vidare. Jag tror vi har hittat en dygnsrytm, åtminstone för veckodagarna. Vi lägger oss vid tio, de lever rövare en kort stund i sängen och sedan däckar de. Och sover till ungefär sex och då leker de lite försiktigt, men lämnar inte sängen förrän jag går upp och då jäklar är det bråttom ner till matskålarna! Det fungerar, som sagt, alldeles utmärkt på vardagarna. Hur en lördagssovmorgon ska råddas återstår att se.

Fullpetat schema idag. Den här terminens upplägg är att jag har oerhört softa måndagar och tisdagar (lektionswise, that is), lite mer på onsdagarna och sedan är torsdagen och fredagen späckad. Det är ett upplägg som passar mig bra. Jag får starta i lugn och ro och har gott om tid för både efterarbete och förarbete. Än har jag inte träffat alla mina klasser/grupper och när det är gjort (först i morgon eftermiddag) kommer det att kännas att allt är på plats. Att jag kör tre parallella kurser i religion, till exempel, innebär ju inte att jag kan köra en och samma planering för dem. Hur saker och ting blir beror helt och hållet på hur grupperna är, ju. Vad och hur eleverna vill och hur vi tillsammans kommer överens om att ta itu med kursen. Och skönt är väl det. Hur skulle det kännas att köra samma lektion (långa lektioner, dessutom) tre gånger i rad? Trist och oinspirerat, allraminst.

Nya kameran får följa med till jobbet idag. Vem vet vad jag hittar att föreviga?

När jag kommer hem i eftermiddag står städning och annat hemmapysslande på agendan. Men det är då, det. Nu är det fortfarande tidig morgon. Jag fyller på min kaffemugg, lägger upp fötterna på soffbordet, kollar morronteve på SVT och samlar ihop mig inför dagen.

(Utanför mitt vardagsrumsfönster blommar en sen, ensam och alldeles random vildsådd solros!)

Inga kommentarer: