fredag 5 augusti 2011

fyndig fredag

Min dag har varit fylld av aktiviteter, om än i ett ganska makligt tempo:

Bädda rent - check
Tvätt - check
Gräsklippning - check
Vattna växter - check
Dammtorkning - check
Städning av badrum - check
Dammsugning - check
Våttorkning av golv - check
Dusch - check
Proviantering - check
Biblioteksbesök - check

Soundtrack: Over-nite Sensation & Apostrophe (*)

På biblioteket snubblade jag över en, för mig, ny författare: Cao Xueqin. För omvärlden är han dock inte särskilt ny - han levde på 1700-talet. Han skrev romanen Hongloumeng (Drömmar om röda gemak), som på svenska omfattar fem feta delar på vardera ungefär 700 sidor! Och det är alltså de fem volymerna som jag lånat hem! En snudd på orgiastisk känsla infinner sig! Bibliotekarien ordnade ett förlängt lån. Jag bad om s k "sommarlån" vilket innebär att man får ha böckerna ett par, tre veckor längre än vanligt; han gav mig till 1/10 med möjlighet till förlängning. Han känner inte mig... ;) Farväl nattsömn!

Resten av eftermiddagen och kvällen blir läsning och jazz (CD-växlaren är laddad med såväl Jan Johansson och John Coltrane som Mike Stern) och så är väl Mannen på ingående. Catharina kommer förbi en sväng. Det blir grillning på altanen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

du måste berätta vad du tyckte när du är klar. För länge sedan läste jag deckare jag tror att de var gammla de handlade iaf om det kina under Ming-dynastin. de var jätte bra... /Malin

magda sa...

Ja, det lovar jag att göra! Berättelsen är omständlig och om man tycke att det är jobbigt att t ex läsa Tolkien för att där är så många personer att hålla reda på kroknar man redan efter några sidor - men den bådar gott. Jag känner - efter kanske 100 sidor - att det här är böcker jag vill äga...

Och jag tror jag läst någon av de deckare du nämner. Har för mig att du och mamma läste dem?

ANNA sa...

Som att läsa ryska klassiker kanske? Där det inte bara är massor av folk att komma ihåg, de benämns dessutom också med ett flertal olika smeknamn i berättelserna.

Jag höll på att bli tokig på det när jag som tonåring gav mej sjutton på att jag skulle läsa Tjechov i långa versioner och tjooocka böcker.

magda sa...

Ja, det är en bra jämförelse, Anna! :D