måndag 1 augusti 2011

första augusti

Idag börjar den sista sommarmånaden. När den närmar sig sitt slut är det redan rätt höstigt. Redan har kvällarna hunnit bli ganska mörka och mysiga. Jag tänder ljus på altanen och sitter en stund i skymningen - eller som igår kväll då jag istället tände ljus i fönstret och kurade i soffan en stund - innan jag går och lägger mig. När jag kommer hem från Stockholm är det nog dags att stoppa ett täcke i påslakanet igen.

Idag börjar också min fjärde semestervecka och egentligen har jag massor av planer för den, om än av det stillsammare slaget. Jag tar en dag i taget och planerna för dagen ser ut som följer: Först ska jag bädda och gå ett varv med dammsugaren och sedan vattna mina krukväxter. Jag tror jag har fått tag på en tvättmaskinsfixare också. Han skulle ringa under dagen och är det så att han gör det, och sedan dessutom fixar maskinen, så ska jag köra några maskiner tvätt också. Det börjar samla på sig, om man säger... Utöver detta ska jag riva av provianteringen för veckan, och svänga förbi Miljöstationen med lite återvinningsskräp, innan jag börjar med ett par rätt seriösa syprojekt. Dessa projekt kräver att jag åker in en sväng till Växjö också, men det tänkte jag kanske ta imorgon, så jag får väl helt enkelt sy så långt jag kan idag.

Dessutom ordnade Mannen mig ett riktigt fint arbetsbord som nu står i mitt dito rum! Så nu har jag inga ursäkter för att inte göra klart det rummet. Roligt! Och så pågår pimpning av min lilla retrotoalett på övervåningen. Snart är den presentabel. Bilder kommer såklart upp, vad det lider!

(Än dröjer det två veckor innan den här kaffemuggen används igen!)

Frampå eftermiddagen skulle jag tro att jag inleder Projekt Pionflyttning. Åtminstone är det min ambition.

Soligt och fint ute. Dags att fånga resten av dagen, alltså!

Jo, förresten... Idag inleder också ett antal miljoner muslimer Ramadan. Jag kanske skulle vara lite solidarisk? Det skulle inte skada, om man säger...

Inga kommentarer: