tisdag 2 augusti 2011

fluktuationer

Min sömn är lite skum nuförtiden. Vissa kvällar är jag dödstrött och somnar tidigt. Andra kvällar är det stört omöjligt att somna. Kvällarna jag har svårt att somna brukar följas av morgnar där jag vaknar mycket tidigare än jag behöver och däckarkvällarna åtföljs av sovmorgnar. Jag skulle tro att mitt sömnbehov helt enkelt fluktuerar över veckan - och inte alltid står i relation till vad jag gjort under dagen.

Igår var jag trött och la mig tidigt med en bok - En gåtfull vänskap av Yoko Ogawa - och simultanlyssnade på Sommar! med Birgitta Ohlsson. Efter att ha läst, och lyssnat, en stund släckte jag och gick över till att bara blunda och lyssna. Omöjligt att somna. Jag tände och läste lite till. Släckte och lyssnade. Gick upp och drack vatten. Öppnade fönstret. Försökte somna. Uppenbarligen somnade jag till slut, men klockan var nog en bit över tolv då. Och givetvis vaknade jag, pigg och nyter, halvsju. Det kändes direkt att det inte var lönt att försöka somna om så jag klev upp och drog fram lite målargrejor.

Så nu är klockan ungefär halvnio och jag har klätt av och grundmålat en gammal stol jag köpte på Miljöstationen igår, samt hängt en tvätt och slängt i en ny i maskinen. Så kan det gå. Nu funderar jag på en god frukost och sedan skulle jag tro att det blir en sväng till Växjö. Får kolla när tågen går.

Morgonen ska förgyllas ytterligare med lite schysst musik som jag borde sett lite mer av på SRF:

Inga kommentarer: