tisdag 30 augusti 2011

den långa dagen

Dagen började med tågresa in till Växjö, vid halvåtta. Möte, tillsammans med killen jag är god man för, för att stämma av protokoll från migrationsverkets asylutredningssamtal. Och så tågresa tillbaka till Byn där vi splittade; han gick till skolan och jag till... skolan. Fast inte samma, då.

Sedan har det varit en vanlig arbetsdag med möten, förberedelser, lektioner, sköna samtal och minsann om jag inte hunnit reflektera lite över vadet och huret också. Det är minsann inte varje dag jag hinner det.

Hem en stund för lite snabb middag (favoriten spenatsoppa med ägghalvor) och sedan vidare på ett möte med Kamrater både från Emmaboda och Nybro. Mestadels småprat om att samarbeta mer, stötta och kanske driva vissa frågor på bredare front.

Och nu har jag landat i tevesoffan framför ett program om båtar. Jag orkar inte ens byta kanal, och båtarna är väldigt vackra. Lois Retsticka leker som sören med den bruna fluffmusen, medan Semla ser på, milt överseende. Min hoya, den med de minsta bladen, blommar och det doftar absolut underbart i hela nedervåningen. Jag ska sitta här en stund. Kanske dricka lite te. Och sedan krypa ner under täcket. Läsa lite. Klappa på katterna. Sova. Gott.

2 kommentarer:

pärlbesatt sa...

1. Jag såg en annons om en bok om LCHF för kvinnor, med recept som var tänkta att vara något mindre tunga och smörstinna. Vet dock inte om den är nåt att ha, men tänkte på dig när jag såg annonsen.

2... vad var det jag skulle skriva nu igen? Jo, hoyor. Hade jag vetat hade jag gett dig sticklingar av mina två när vi sågs!

magda sa...

Jo, jag tror jag såg samma annons. Lite kul... jag ska vara handledare åt två elever som som sitt projektarbete ska göra en LCHF-kokbok. :)

Jag vill gärna ha fler sticklingar! Men det kan vi ta när vi ses nästa gång!