lördag 20 augusti 2011

dagarna

Om man gör saker i tur och ordning blir de liksom bara gjorda och man får ändå en massa tid över. Typ. Så kan jag i alla fall beskriva min dag.

När jag skulle gå ner till Byn för att uträtta mina ärenden blåste det rejält så jag tog på mig sjal och en ofodrad jacka för att hålla vinden ute. Overkill. Det blåste ju varma vindar och molnen sprack upp och det blev soligt och smått svettigt. Jag uträttade mina ärenden i lugn takt och tog en omväg hem så jag kunde leta upp en cache jag gått bet på tidigare. Idag gick jag rakt på den. Så kan det vara.

Hemma igen gjorde jag ett litet arrangemang så att Semla och Lois kunde börja sin huppegupptäcktsfärd med köket. Det tyckte de var lite väl spännande, så jag fick ta ut datorn och sitta vid köksbordet en stund. Sedan föll trädgårdsarbetarlusten över mig så jag bytte om och gick ut en stund. Plockade upp alla sommaräpplena som fallit ner. Tre säckar blev det. Klippte gräsmattan och körde sedan bort med äppelsäckarna till ristippen. Hem igen och av bara farten så fick jag då äntligen flyttat och delat den stora bondpionen, till framsidan. Vattnade och pysslade undan lite och gick sedan in för en dusch. Kände mig skönt trött och kröp ner under en filt på soffan. Sov inte, men halvslumrade en stund.

Så dök Catharina förbi en stund och vi har samtalat kring livet i det stora och det lilla över lite ost och vin. Tända ljus och vansinnigt busiga missar. De har för övrigt busat som skållade troll hela dagen. Jag filmade dem med mobilen, men fattar inte hur jag ska kunna se det jag filmar eftersom datorn, när jag lagt över filen, vill öppna det via spotify - som en ljudfil? Jag antar (hoppas) att de kommer att sova som stenar i natt.

(Systrar i solstrimma)

Någonstans mitt i allt detta lyckades jag köpa mig en liten behändig fickkamera också. Bara sådär, liksom. Hoppas på snabb leverans!

En skön, vilsam och mysig lördag, helt enkelt.

Inga kommentarer: