onsdag 31 augusti 2011

arbetslivet

Jag stannade på jobbet alldeles för länge idag igen. Men... jag trivs så bra där. Vi har trevligt. Vi jobbar som fan - men hinner ändå prata med varandra, peppa och tipsa. Eller bolla idéer. Just nu har jag några idéer som jag skulle behöva lite teknisk "support" för att sätta i verket. Så det har jag kunnat vända och vrida på idag, med ett par kollegor - och några elever. Samtidigt dricker vi kaffe och skrattar lite ihop. Lättar våra hjärtan, kommenterar nyheter och småskvallrar på ett rätt gemytligt vis. Några av arbetskamraterna känns minst lika mycket - ja, till och med mer - som mina vänner.

Så det är väl inte så konstigt att jag hellre stannar kvar och arbetar där med planeringar och projekt än tar jobb med mig hem?

Nu är jag dock hemma, efter en cykeltur i ösregn och motvind. På den korta väg jag har hem hann jag bli dyngvåt. Men det var fint att mötas i hallen av två små raringar som snodde runt mina fötter och ville ha gos. Sedan lagade jag mig lite middag. Snabbt. Jag har soffat en god stund nu och det är dags att ta itu med ett trivsamt pyssel.

Jag lekte lite med kameran också. Närbilder på missarna.

Finsemlan är precis som hon ser ut att vara. Ganska laid-back. Cool. Eftertänksam. Myspysig.

... och Lois är precis sån här:

Ett retsamt kvicksilver som hittar på sattyg och bus och retstickigheter mest hela tiden. Kolla in ögonen, bara. Och den suddiga bilden. På de allra flesta bilder jag försöker ta ser hon ut som en förbisvischande demon. Men dessemellan vill hon ligga i knät, eller på min mage när jag ska sova och spinna så hela sängen vibrerar. Myspysig hon också, ju.

Och i köket blommar pelargonerna som om hösten aldrig skulle komma...

(Appleblossom)

(Stjärnpelargon)

Inga kommentarer: