fredag 8 juli 2011

semesterkänning

Nu ser jag fram emot min sista arbetsdag för det här läsåret. Den allra sista. Fem veckors ledighet ska jag ha och jag ska inte göra något jag inte verkligen vill. Det blir en hel del som händer - men det är ändå gott om luft mellan aktiviteterna. Semestern är, för mig, till för att koppla av, ladda batterierna och ägna tid åt sådant som jag känner lust inför. Inte tillfredsställa andras önskningar eller förväntningar. Inte ha en lista med måsten som ska avverkas.

För dagen har jag planerat hårt arbete under förmiddagen. In i kaklet är det som gäller! Men de sista övningarna blir lite mer lättsamma - lite tävlingar rentav? Och efter lunch ska vi käka glass med choklad- och tjinuskisås och strössel och titta på Coraline, eftersom vi arbetat en hel del med boken men givetvis inte hunnit ta oss igenom hela. När eleverna sedan sprungit ut i ett något fördröjt sommarlov ska jag packa ihop sommarskolegrejorna, skicka in betygskatalogen och vattna min aloe. Sedan går jag också ut. Ut i ledigheten!

På nyheterna just nu: om vägglöss. GAH! DUBBELGAH! Inte som fästingar, men så jeffla vidrigt i alla fall. Precis som med hårlöss får man veta att det inte har med hygien och renlighet att göra utan att de kan dyka upp hemma hos precis vem som helst. Men... inte hos mig, väl?

(Cimex lectularius - och NU fattar jag var Anticimex fick sitt namn ifrån...)

Ute skiner solen, mina naglar lyser röda och kyl och vinhylla är påfyllda. Det är Fin Fredag, hörni!

2 kommentarer:

Lilla gumman. sa...

Önskar dig världens bästa semester! Ladda los batterios, läs, drick, luta dig bakåt, lukta, känn, lyssna och upplev!

magda sa...

Tack, finaste raraste bästaste Gumman! <3