tisdag 12 juli 2011

it's all in a day's work

Fast jag är semesterledig kan jag vara precis hur strukturerad som helst. Men bara om jag vill. Och har lust. Det har jag haft idag. Och jag började, helt planenligt, med en timmes tokslit på gymmet för att sedan åka hem och sätta en bulldeg.

Alldeles när sista plåtarna skulle in i ugnen kom Lohla-Marie för vårt arbetsmöte. Emmaninjorna har en del aktiviteter under hösten som behövde fixas med. Bland annat flygblad med inbjudningar och så lite grejande med bloggen och sjösättande av den.

När vi var klara med vårt möte gick jag ut och drog fram gräsklipparen. Jag tycker det är roligt att klippa gräset och dessutom blir det lite extra motion, även om det fick bli motorklipparen idag. Klippningen tog en knapp timme och efter en snabb dusch surfade jag runt en stund och tittade på lite pysselsidor. Sedan dök Catharina upp och så fikade, pratade och skrattade vi på altanen i kvällssolen en god stund.

Nu lyssnar jag på J J Cale och har satt en deg som ska bli ett väldigt läckert bröd, i morgon. Degens ska vikas några gånger under kvällen, men inte knådas. Sedan jäsa kallt i natt och så bakas ut imorgon. Jag har gjort det här brödet tidigare och resultatet brukar bli magnifikt. Jag hoppas det blir det den här gången också, även om jag bara hade vanligt vetemjöl och noll lust att cykla ner till Konsum för att handla. Medan jag väntar på att brödet ska vara färdigvikt ska jag kolla In Treatment på SVT Play och så läsa vidare i Älskad, saknad.

Det blir tidig läggning ikväll.

Inga kommentarer: