tisdag 5 juli 2011

en eftermiddagslur

Jag kände mig inte särskilt trött efter arbete och ett par småärenden idag. Men det var lite kvavt och av någon anledning satte jag mig inte ute på altanen utan i soffan, i stället. Plockade fram en bok och kom på att det egentligen vore ännu skönare att ligga ner och läsa. Jag vaknade en dryg timme senare alldeles lagom till lite nyheter. Kvällen är mild och jag kan sitta på altanen lite senare, om jag vill.

Pelletsbrännaren vill ha lite uppmärksamhet, också. Dags för uraskning och lite pannsotning. Eller... gjorde sotaren det i fredags? Jag tror inte det, men det stod "asksugning" på fakturan. Han kanske hittade den någon annanstans?

Förutom det uppenbara, att arbeta med eleverna, hann jag med att fundera ganska mycket kring lektionsidéer idag. Rent konkreta saker, alltså. Roliga och vettiga uppslag kring språkundervisning där eleverna engageras. En idé sjösatte jag direkt. Imorgon får jag se om det föll väl ut. Snabb feedback är guldigt! De bra idéerna håller jag lite för mig själv just nu, eftersom vi ska ha en workshop kring just konkreta tips och idéer för språklektioner, under en av kompetensutvecklingsdagarna v. 44.

Syrran Malin och jag la lite planer för nästa vecka. Nu vet jag när de kommer. Räcker så. Ett par dagar ska ges ett innehåll men om det blir utflykter eller altanockupation återstår att se. Dessförinnan ska jag och skönaste Annhelen fullfölja en gammal plan och sitta på altanen och prata oss in i natten, medan vi avnjuter en Amarone (eller två?) och äter... kebab. Möjligen skippar vi kebaben och trycker i oss något mer kompatibelt.

(Kanske ändå inte..?)

Pysselsuget kvarstår. Jag tror jag får göra en djupdykning i garnstashen och se vad som händer! Sitta och sy eller sticka i sköna utefåtöljen känns som det enda rätta ikväll!

2 kommentarer:

ANNA sa...

Hördu du du söt-Magda... Jag vill bara peta inom och ge dej en varm kram... dels för att jag tycker väldans massor om dej som (med)människa men egentligen mest för att du är så "varm", så omtänksam och så "go" å dessutom, oppanpå alltihop... den bästaste Magdan jag känner.

KRAAAAAM/ANNA

magda sa...

Men åååå... du är då den goaste, du...

*störstastekraaaamen*