söndag 22 maj 2011

skön söndag

Över morronkaffet pratar vi om Obamas Israelutspel, om baksmällor (nej, inte alkoholgrundade utan sådana där vinklade järngrejer som man bland annat använder vid läggning av golv...) och möjliga semesterplaner. Jag är sugen på att utforska det lokala musiklivet, i form av t ex musikfestivaler på Korrö och i Urshult.

(Gott med surdegsbrödet till frukost!)

Mannen föreslår att vi kanske ska göra en mindre roadtrip till några besöksträdgårdar vilket jag finner vara en mycket bra idé. Helst om vi kan hitta några i närheten, så att det är samma växtzon som Byn och idéerna man får kanske går att förverkliga trots bistra vintrar. Mannen nämner en i närheten av Kalmar. Kan funka, även om det är kustklimat. Jag tror det finns en norr om Växjö, också, som skulle kunna vara fin att besöka.

Vi är lite småstela och har lätt träningsvärk (jag mest i... fötterna?) av gårdagens slit med att lägga in det fina golvet i gästrummet, där Mannen stod för ungefär 90% av arbetsinsatsen. Klickgolv? My ass! Det klickade väldigt lite. Mest var det ett jävla slambang. Men fint blir det! Nu ska vi bara leta rätt på en "baksmälla" så att sista raden kan tryckas till ordentligt och så ska listerna på - sedan är det klart! Sweet!

Mannen har kört hemåt nu, jag har bäddat och tagit in tvätten (åh... vad jag älskar doften av tvätt som fått torka ute!) och funderar allvarligt på att gå ut och rensa lite i häcken som vetter mot grannens. Bort med allt risigt och dött!

Kanske bara fixa sig lite kaffe först?

Inga kommentarer: