onsdag 11 maj 2011

siccan a day... II

Elva timmars arbetsdag skojar man inte bort. I synnerhet inte om den bestått av muntliga examinationer av 22 teknikettor. Inte alla samtidigt och hela tiden, förstås, utan i grupper om två eller tre. Varje grupp har rätt till ett lika fräscht och vaket mottagande, vilket ställer en del krav på examinatorerna. Men det gick fint och jag är väldigt glad och stolt över alla eleverna i TE1!

Innan jag gick hem hämtade jag, och sorterade upp, morgondagens nationella prov och ordnade med lite information till tentavakterna. Småpratade lite med en kvardröjande, pluggande elev och en kollega som skulle ha kvällskurs i italienska.

Sedan cyklade jag hem och slängde upp trädgårdsambitionerna på hyllan i hallen. Men jag har vattnat mina krukväxter. Det har jag. Och snott ihop något pastakolijox på 11 minuter blankt. Ibland är mat så fruktansvärt ointressant att jag inte ens orkar handla hem det. Då är det bra med lite skräp i skafferiet. Med frånvarande min och trötta ögon försöker jag hänga med i Kulturnyheterna och lite andra nyheter. Ambitionen är att försöka hålla mig vaken till 20.30 då Från Sverige till himlen börjar. Och helst en halvtimme till, då. Sedan får det bli bingen. Pronto.

Inga kommentarer: