måndag 30 maj 2011

on the road

(Inloppet till Harwich)

Hela vägen från Emmaboda till Esbjerg berättar Roland för mig om skattletande (geocaching). Till slut blir jag galen. Inte för att jag tycker han tjatar utan för att jag OCKSÅ vill leta skatter! Han har lovat mig och Susanne att vi ska få följa med honom på en eller annan skattrunda under vår vecka här.

I övrigt är resan händelselös, på ett positivt vis. Både lärare och elever är vid gott mod och ingen verkar ha drabbats särskilt hårt av sjösjuka trots att det gungade en del i lördagskväll.
Tre nya ölsorter har jag provat: New Stout och Humle Fryd från Skandsbryggeriet (på båten över) och en Smooth nånting, här på guest houset. Den senare är en draught från Tetley’s (jag trodde de bara gjorde de) som var lite lustig – så gott som ingen kolsyra alls men god beska.

Jag har shoppat också. Det är inte direkt min avsikt att shoppa loss (jag har tandvård och ett hus att betala – och möjligen också en GPS…) men en stor påse Turkisk Peber är ju en rätt nödvändig sak liksom en liten rosa axelväska av märket Converse. Väskan är ett komplement till min stora Timbuk2-bag, vid smärre utflykter. Att bara hålla plånkan i handen är alltför riskabelt. Rätt vad det är har jag lagt den ifrån mig någonstans, och glömt bort den.
Det är intressant att resa tillsammans med andra. Som kollegor känner vi ju varandra vid det här laget, men att exempelvis samsas tre kvinnor (varav två - och ingen av dem är jag – har ”ganska” stora resväskor med sig) i en trång 3-bäddshytt är ett intressant experiment. Vi skötte oss dock exemplariskt; vi var hänsynsfulla och artiga och fann, utan särskild kommunikation, en logistisk ordning kring hur vi rörde oss i hytten, öppnade resväskor och dörrar osv.

Vårt Guest House (eleverna är inkvarterade i familjer) förtjänar ett eget inlägg. Jag återkommer om det.

Idag blir det en tur till the North Yorkshire Moors med en del intressanta stopp utmed vägen. Men först ska jag fixa mig en mugg kaffe. Mycket civiliserat att det finns så man kan göra sådant direkt när man vaknar på morgonen. Och så ska jag hitta det utlovade trådlösa nätet så att jag kan lägga upp det här.

Regnet hänger i luften.

3 kommentarer:

ANNA sa...

Ååååh.. men alltså, har ni åkt båt till Harwich? Från vart och vilken typ av båt då?
Jag har tidigare åkt 24timmarsbåt dit å vidare med tåg mot hufvudstaden flera gånger men sen slutade de att går från GBG så då har jag flugit flygplan dirket till London istället men bååååt... *smiles* det e rätt mysigt.

Å klart man ska prova öl när man är på den där ön å givetvis får man shoppa något liiitet till sig själv *smiles*.

JAg tänkte på en grej... jag skulle vilja ha ett liten samtal kring några funderingar jag har någon gång under festivalen.. om du har tid. Jag ska uppom en vända till FBG på tisdagen, mitt på dagen å sen efter det, alltså sen eftermiddag så åker vi till Blekinge å SRF.

ANNA sa...

Jo... sån där Geo... skattletning, det låter rätt kul tycker jag med.

magda sa...

Ja, vi åkte från Esbjerg till Harwich! Det var en mysig tur!

Jag åker till SRF redan på tisdagen och bor ungefär precis där vi brukar. Nära Gråhund, alltså. Husvagn. Och hör av dig - ser fram emot att träffa dig igen! :)