fredag 20 maj 2011

njuta ensamheten

Nätverksmöte ikväll, med besök från Nybro. Vi pratar feminism och vi samtalar om skillnaden mellan solidaritet och välgörenhet. Vi diskuterar hemlöshet och grader av engagemang. Annat på tapeten är vad som är så jävla tokfel i vårt samhälle när unga människor kan förnedra sig Big Time i dokusåpor för att få sina femton minuter, roller som unga tjejer och killar känner sig tvingade att leva upp till, rika män som köper unga människors kroppar och en hel del annat...

Dessutom diskuterar vi Sweden Rock!

När jag cyklar hem i den sköna försommarkvällen noterar jag att det är ovanligt mycket bilburen ungdom ute. Erinrar mig sedan att det är Strippen imorgon. Om jag ska dit? Nä, jag ska cruisa här hemma. Med gräsklipparen. Och baka surdegsbröd på grunden jag satte nyss.

Resten av kvällen tillbringas med att njuta av ensamheten, i sällskap av endast något glas rött. Njutbart!

5 kommentarer:

Caligula sa...

Älskar att njuta ensamheten! Inte minst i myssammanhang! Gör jag ikväll med medeltidsmusik, gott grillat och Ken Loach-film! :-)

Men just i samband med den typen av intressanta diskussioner kan jag plågas riktigt av ensamheten. Måste nog börja engagera mig på något sätt. Om inte för världens så för min egen skull... Vet dock inte hur... :-(

magda sa...

Du får helt enkelt starta en kristianstadscell för det vänsterfeministiska nätverket... ;)

Nä, men visst är det så att vi behöver varandra/andra ofta... dock är det skönt att ibland vara för sig själv. Skönt och nödvändigt.

ANNA sa...

En av mina bästaste vänner åker till Emmaboda på söndag för at bevista alla de snabba bilarna... kanske... möjligtvis hänger jag på... Isåfall ringer jag.

magda sa...

Gör så, Anna! :)

Lilla gumman. sa...

Strippen - länge leve!