fredag 27 maj 2011

it's all in a day's work

När jag gick från jobbet idag hade jag rättat, bedömt och betygsatt den sista tentan samt arkiverat årets hela skörd. Läst DN ordentligt. Druckit en stor mugg kallt kaffe (för att straffa mig själv så jag kanske n å n gång kan lära mig natt dricka upp det kaffe jag vanemässigt hämtar i automaten). Dammtorkat mitt skrivbord, sorterat lite mer papper (läs: slängt), mejlat lite fram och tillbaka, pratat med elever och kollegor, glatt mig åt att en kollega får en fast tjänst till hösten (jag blev faktiskt så glad att jag gick in till chefen och tackade honom för att han löste det) och ätit en skvätt vaniljyoghurt. Skrivit under några betygskataloger och sambedömt ännu en uppsats (nationella proven), hittat en trave riktigt bra böcker nere i källarförrådet (skolans - inte mitt) som jag kan ta lite texter ur, för extrauppgifter framöver. Sett glädjen... stoltheten... i en killes ögon... över ett VG i religionskunskap... och för att han erövrat sitt betyg genom fullständigt lysande resonemang, jämförelser, slutsatser och utanför-lådan-tänkande.

Till slut var klockan nästan tolv och med gott samvete gick jag hem. Eller... det gjorde jag ju inte. Jag hade bilen med mig (för att ta hem en bautakasse med facklitteratur jag släpat dit, och som inte kommer att behövas förrän nästa vår) så jag körde bort till affären och hämtade ut några flaskor vin jag beställt på Systemet (Appassimento... det där som marknadsförs som Amarone Light - det är verkligen mycket gott!), handlade några förnödenheter och faktum är att jag dessutom körde bort till det föga fashionabla Family House där jag lyckades hitta mig en klockad linnekjol. Det känns ändå ganska trevlig att ha, nu när det är vår och allting.

Väl hemma satte jag igång med allt som stod på min att-göra-lista. Askade ur brännaren, betalade räkningar, packade ihop en liten fölsedagslåda till Johanna, diskade, fikade med min house-sitter som kom för att hämta nyckeln, gick en promenad för att skicka iväg Johannas låda, gick hem igen och packade ner allt jag tänkt ha med mig i min röda lilla resväska. Sorterade (städade) och plockade ner Viktiga Saker i min schyssta Timbuk2-bag, färgade ögonbrynen, pratade med Mannen i telefon, letade resultatlöst efter laddaren till kamerabatteriet (den förefaller ha gått upp i rök...), lackade naglarna och gick ut med soporna.

Och nu sitter jag här med middagen (nypoppade popcorn) och ett glas rött och känner mig rätt färdig. I fler än ett avseende. Fötterna på bordet och snart är det Trädgårdsfredag. Sedan ska jag sova. Trött, men nöjd med att ha gjort allt det jag föresatt mig!

Inga kommentarer: