lördag 14 maj 2011

in your dreams...

Jag gillar inte när drömmar ligger alltför nära verkligheten och sedan vakna precis i slutet av dem så att den olustiga känslan stannar kvar i huvudet och kroppen även i vaket tillstånd. När det händer är det lika bra att kliva upp, är min erfarenhet. Jag hade en sådan dröm nu på morgonen och hade ingen som helst lust att ligga kvar när jag väl slagit upp mina blå. Alltså svingade jag benen över sängkanten, drog på mig morgonrocken och gick ner i köket för att brygga mig en kanna kaffe. medan det puttrade klart gick jag ner i tvättstugan och slängde in en maskin tvätt. Det ser ut att vara rätt bra torkväder idag.

Just nu sitter jag i soffan och kollar lite på TV4:s morronteve, dricker mitt kaffe och låter tankarna driva. Det gör de så gärna och jag tänker på en katt... på mina systrar... på arbetet... på vänskap och på kärlek... på pioner och på hur jag trivs i det här Huset. Jag kan liksom inte sluta förundras över den varma, trygga känsla det ger mig. Det närmaste jag kommit känslan tidigare är lägenheten jag köpte vid skilsmässan. Under alla år jag bodde där var alltid min första tanke när jag kom in i hallen att "ahh... frid... och detta är... mitt...". Här i Huset är den känslan ännu starkare.

Jag har en plan för framsidan, där Mannen för ett par veckor sedan hjälpte mig att få väck de där risiga fula monstren. Jag tänker mig bambu i hörnet mellan trappverandan och huset... en japansk blodlönn (kan hållas nere så att den blir buske i stället för träd)... och ett par pionbuskar... Och kanske en rönnsumak ute på gräsmattan (med tanke på dess rätt aggressiva rotsystem)? Vad tros om det, Fru Gartner? ;)

5 kommentarer:

Lilla gumman. sa...

Du känner säkert flera trädgårdsfolk men jag är gravid så jag tar på mig äran att svara utan att blinka:) Rönnsumaker är fantastiskt vackra och jag menar att det stod en sånn vid stenmuren i Läckeby... Har inte hört att den ska ha ett rotsystem så agressivt att andra plantor tar skada, men jag vet faktiskt inte.

Å skulle gräset bli lite tunnare precis under den, så hade det ju inte gjort något, då kunde du ha kastat ut massa små lökar av allt möjligt där. På våren kunde det kanske vara ett hav av små blå scilla å sen på sommaren blir det liksom bara ...grönt.

Grönt är skönt!

magda sa...

Klart det var riktat till dig! :)

Men bekymret med rönnsumakens rotsystem är husgrunden... Jag ska HA en - så frågan är vara var? För jag älskar dem!

ANNAANNA sa...

Såna drömnäter är lääääskiga, jobbiga och när det händer mej så måste jag på något vis bryta tankarna direet när jag vaknar och göra något helt anat som riktigt fyller skallen heloch fullt annats fastnar jag i ett uselt mönster till långt fra mpå eftermiddagen.

Å du, en undran... kännert du till den här mannen? http://larsh.wordpress.com/ Jag sprang på en av hans böcker på nätet idag och hamnade efter en googling i hans blogg, engagerad verkar han vara...


Hoppas du har en gooooo helg. Själv har jag varit ute och skuttat på gatorna i ösregnet *smiles* det blir så när man går och handlar och himlen öppnat sig. Fast jag hade både vettig regnjacka och gummistövlar.



Ååååhhhh... snart ses vi igen *SMILES*, det blir suuuuuper.

ANNA sa...

något är knepigt med med min dator just nu, eller rättare sagt med vårt nätevrk här hemma så jag ser inte vad jag skriver och kan därför inte rätta allt skrivsnabbhetsslarv....Jag ser inte felen förens inlägget är publicerat, sorry!

magda sa...

Jag känner till Lars H Gustavsson, Anna, men jag visste intre att han bloggar! Tack för länken!

Regnigt här nu, men vi hann ta en promenad medan solen fortfarande sken!

Ser SÅ fram emot att se dig snart! *kraaaaam*