tisdag 31 maj 2011

hunting the moors...

Igår: Whitby och the Moors. Allvarligt... allt här ser ut precis som Hem till gården, om ni minns den (den går förresten fortfarande). Stora gröna, delvis trädklädda kullar rullar mot horisonten och igår, när vi haft ett par timmar i Whitby, körde vi vidare ut i hedlandskapet. Dramatiskt och man kan när som helst förvänta att Catherine kommer springande i regnet (jo, det regnade en del igår, men idag skiner solen!), ropandes efter Heathcliff. Eller... man kunde förväntat sig det om det hade varit mörkt. Just sådan natur jag bara älskar.

(Roland har hittat första cachen i Whitby och Susanne dokumenterar!)

Vi passerade Hogsmeades station också, där vi hade turen att just då få trainspotta lite. Ett litet tåg draget av ett ånglok kom just in på stationen. Fast ni fattar ju att det inte var det riktiga Hogsmeade utan platsen där man filmat delar av Harry Potter (andra delar filmade i Whitby). Egentligen heter byn Goathland. Av många dock känd som Aidensfield. En av de där långkörarna som sändes i Storbritannien mellan 92 och 09. Den går möjligen fortfarande i Sverige. Åtminstone gjorde den det för ett par år sedan. Här heter serien Heartbeat.

(Whitby Abbey)

Efter att också ha besökt ett alldeles för stort museum över andra världskriget, Camp Eden, vände vi tillbaka till Scarborough. Lite vila, lite middag och en runda på stan för att se vad ungdomarna sysslade med och sedan en avrundande öl, innan det trillades i säng.

Innan jag trillade i säng såg jag dock till att signa upp mig på geocachingsajten för att börja kolla upp, mer seriöst, hur allting funkar. Igår fick jag följa med på lite skattjakt, i Whitby, och jag är helt enkelt fast. Så är det. När jag kommer hem ska jag köpa mig en GPS. So be it.

(Whitby)

Idag blir det mycket vikingar. Vi ska till York! Det finns massor av cachar där också!

Inga kommentarer: