måndag 23 maj 2011

hej måndag!

Jag kom mig i säng tidigt igår kväll. Före tio. Jag hade tänkt läsa en stund innan jag somnar (vilket är en skön vana jag haft sedan jag lärde mig läsa, ungefär...) men var så trött att jag gav upp försöken, släckte lampan och låg och lyssnade till regnets smattrande mot fönstren och altantaket.

Vid ett tillfälle blixtrade det till och ett klent åskdunder hördes en bit bort. En annan gammal vana, som jag haft nästan lika länge som den att läsa, är att räkna tiden mellan blixt och knall (mississippi-ett, mississippi-två, mississippi-tre osv.) Det blir gärna så när man bor på landet i slutet av ledningarna och åska innebär att telefonen ringer, eldkvastar slår ut från kontakterna och propparna smälter. Eller när man har en mamma som är hysteriskt rädd för åska och tvingar ut en mitt i natten för att sitta i bilen... I mitt fall en kombination av båda dessa faktorer. Men lyckligtvis har mammas åskskräck inte smittat av sig - tvärtom tycker jag om åskan. Till min besvikelse bestod nattens åskväder av denna enda smäll.
Men... sommaren har knappt börjat än. Det blir fler tillfällen!

Jag vaknade en stund före sex. Utvilad. Klev upp och satte på kaffebryggaren när jag passerade den på väg till duschen. Det är molnigt ute och kanske blir det mer regn? Håret är nytvättat, naglarna i gott skick och jag känner mig allmänt taggad för den sista (hm... allt är relativt...) riktigt stressiga veckan på det här läsåret. På schemat idag står allt från att vakta en tenta åt en kollega till arbetsplatsmöte och dessemellan muntliga examinationer i engelska (komvuxelever), en komplettering i religion A och så lektioner, förstås. Efter jobbet borde jag gå och klippa mig. Jag tror jag ska göra det. Och om jag har någon energi kvar så ska jag lägga någon timme på krigföring i kirskålslandet...

Kom an, måndag!

2 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

O sen säger dem att måndagar är tråkliga :)

magda sa...

Det är som det gamla ordstävet säger: Man har inte roligare än man gör sig. ;)