fredag 27 maj 2011

gissa vem som kommer på middag

Jag lekte lite på Facebook i eftermiddags. Slängde ut en undran om vilka fem personer (nu levande, döda eller fiktiva) man skulle vilja se på middag hemma hos sig, ikväll. Det var roligt - jag fick många svar! Själv valde jag, efter visst övervägande, följande personer:

1. Frank Zappa. Motivation är egentligen överflödig, men förutom att han skulle kunna berätta precis hur mycket som helst kring sin fantastiska musik och sina turnéer var han ju en oerhört intelligent människa, med kloka åsikter och idéer. En middag med honom torde bli synnerligen givande och underhållande. Om jag nu hade fått fram ett enda ord själv. Antagligen hade jag blivit totalt starstruck.

2. Genghis Khan. En liten mongolkille som gjorde en sjusärdeles klassresa, hade oerhörda visioner och var orubblig i sitt genomförande av dem. Strategisk och astuff. Dessutom mycket älskad av sitt folk - inte minst kvinnorna - vilket indikerar att han nog hade en hel del andra intressanta sidor, också.

3. Bang! En skarpsinnig, engagerad och välformulerad skribent som dessutom visste hur man festar!

4. Erlend Loe. En man som skrivit böcker som exempelvis Fakta om Finland, Doppler, Volvo Lastvagnar och Expedition L måste, med sin skruvade humor, vara en galet trevlig och rolig middagsgäst. Dessutom pratar han ju norska och ingen riktig middag är komplett utan en norrman!

5. Mattias Gardell. Ni är inte förvånade, va'? För att han är min inspiration, ögonöppnare och ... idol. Vem kan egentligen motstå en skitläcker, socialistisk professor i religionsvetenskap, klädd i skinnbraller och mc-stövlar? Inte jag i alla fall. Eat me, Mattias!

Vilka skulle du välja?

Inga kommentarer: