fredag 6 maj 2011

fasligt fin fredag?

Jag sitter i soffan och kollar gårkvällens Debatt, på SVT Play, medan jag dricker mitt morgonkaffe och hoppas att solen ska tränga undan kylan idag.

Fas 3 har debatterats under en tid och är också ett av ämnena i programmet jag ser. Jag blir så upprörd - igen! - att jag nästan får hjärnblödning. En från grunden jävelkorkad idé som totalt sänker de människor som redan befinner sig trampandes vatten. En människosyn som luktar väldigt illa. En man i programmet berättar att han, och ett gäng andra, skulle sitta och göra facebookgrupper och sälja till Kolmården. Andra renoverar nya möbler. Ehh? [Hur] tänktes det där? Och att tvinga människor att göra ett arbete mot ett lågt bidrag i stället för en avtalsenlig lön? Som jag förstår det hindrar Fas 3 människor från att komma in i det riktiga arbetslivet, och dessutom får man inte utbilda sig och kanske bredda sin kompetens, eller rentav skaffa sig en ny?

Jag önskar alla en Fin Fredag - utom Alliansen och deras lakejer.

2 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Ja. FAS 3 låter som en sjukdom och det är det i stora hela. En samhällssjukdom som sprids av ett virus som heter alliansen. Många människor far illa av detta men regeringen blundar och kör trots det.

Trevlig helg önskar jag dig också.

magda sa...

:(


:)