onsdag 11 maj 2011

fasligheter

Just idag... den här morgonen... önskar jag att det vore en ledig sådan... Veckan är tung och jag skulle så gärna vilja odla min trädgård. När jag kommer hem på kvällarna står den där och väntar på mig. Och jag orkar knappt gå runt huset för att upptäcka vad nytt som kan ha kommit upp. Jag lovar mig själv att klippa gräsmattan på fredag (jag tycker det är roligt!) och sedan gräva och planera på lördag och söndag. Antagligen blir det kallt och regnigt, då.

Inslag just nu på SVT1 om Fas 3, från Uppdrag granskning. En arbetsmarknadsåtgärd som är så förnedrande och hopplös och ineffektiv att man blir mörkrädd. Människosynen som ligger bakom ett politiskt beslut av den digniteten luktar äckligt, och att regeringen bara ignorerar de röster som höjs mot Fas 3 säger allt om den. Hoppet nu står till oppositionens initiativ.

Jag hör själv till de som har jobb och dit ska jag traska nu. Eller... inte nu. Men om en stund. Och jag traskar inte - jag cyklar. Jag ska ta omvägen om Fenix och köpa en lunchbaguette och något sött till kaffet. Inte till mig själv utan till Håkan, som kommer in för att examinera mina elever i ReA, idag. Han gillar goda saker. Och vem gör inte det?

1 kommentar:

Caligula sa...

Det avsnittet är en av de bästa dokumentärer jag sett. Krossa fasismen! ;-)