torsdag 19 maj 2011

en torsdagsmorgon i maj

Jag tänkte skriva om sell-outen Bamse men min vän Birgitta har redan gjort det så jag länkar till henne här.

I stället tycker jag att Daniel Boyacioglu är skittuff som ska cykla till Gibraltar. Det är vad jag kallar ett sommaräventyr! Själv kan jag inte komma upp med en enda semesterplan som känns särskilt rolig. Kanske en roadtrip? Men vart? Holland hade varit kul, men Johanna är hemma i Sverige när jag har semester så den resan känns som jag vill skjuta lite på.

Kanske är det här helt fel tid på året att fatta den sortens beslut. Det är rätt tjockt på alla fronter nu och det som inte måste bestämmas, eller göras, får anstå. Jag vill ändå inte göra något stort och speciellt. I stället ser jag fram emot att njuta av min trädgård och av att vara tillsammans med familj och vänner. Egentligen skulle det räcka perfekt. Göra som så många somrar tidigare och köra Pensionat Magda. Det tål att funderas på!

Dagen som ligger framför mig handlar om dubbla tentor, handledning och samling inför englandsresan. När arbetsdagen är slut ska jag måla det allra, allra sista i gästrummet så att det blir klart för golvläggning. Det rummet har tagit väldigt lång tid att få klart och det borde vara spöstraff på att måla dörrar och snickerier mörkbruna. Fyra strykningar för att få det att täcka fint är en för mycket. Men nu är det ändå inte mycket kvar och det ska bli så roligt att ha ett rum till klart att börja inreda. Och ett rum till för gäster!

Nu ska jag fylla på min kaffemugg och mata en surdeg. Till helgen blir det bak här i mitt hus!

Inga kommentarer: