måndag 9 maj 2011

en dag i mitt liv

Idag lekte jag god fé. Det som var kvar av lördagens bullbak tog jag med till jobbet och jag hoppas att det gjorde mina kollegors måndag lite trevligare. Min dag var trevlig ändå, men jag smarrade en bulle ändå, utifall att, liksom. Fullt upp hela tiden med rättningar, planering, diskussioner, lektioner tillsammans med Kristina (som är sista veckan hos mig nu), fika, utvecklingssamtal, handledningssamtal inför ett projektarbete, förberedelser för morgondagens nationella prov (inklusive att möblera om lite i ett par klassrum) och så avsluta med betygskonferens för Komvux.

Snabbt hoja hem i eftermiddagssolen och hämta pysselgrejer och så susa ner till Himmel & Pannkaka för stickcafé. Idag valde jag ett fulbroderi. Fortfarande mest bara uppvärmning inför lite större projekt. Trevligt att pyssla, fika och prata.

Väl hemma surade jag ihop en stund över en fullständigt ohemul elräkning (hur i helsicke kan den landa på 1200 spänn för en månads förbrukning?), lagade en paj till veckans luncher och pratade en stund med Mannen i telefon. Jag vill måla klart i gästrummet och jag vill ut och gräva och plan[t]era i min trädgård. Men jag orkar inte. Jag har lovat mig själv att det ska bli sådana roligheter i helgen. Det ser jag fram emot! Till dess får jag kolla ikapp på Trädgårdsfredag och inspireras av hur de röjer och grejar i den där rätt förfallna trädgården. SÅ illa är det faktiskt inte i min trädgård!

Apropå helgen; på lördag ska jag gå på bio i Åfors Folkets hus. Ja, just det Åfors som jag blev lite kär i när Jenny och jag var på glasutflykt. Filmen är Bo Widerbergs Ådalen 31 och den visas på 80-årsdagen av skotten där. Ett stycke svensk historia som Göran Greider skrivit om här.

2 kommentarer:

Lilla gumman. sa...

Trädgårdsfredag tittar jag åxå på, jag GILLAR verkligen SVT Play :-)
Var så besviken när vi inte fick in SVT längre, efter att ha flyttat ut i skogen.
Programmet är ganska bra för att vara svensk trädgårdsTV, men jag tror det hade blivit ännu bättre med mig som programledare! Catchiiing!

magda sa...

Haha! Du skulle spöa skiten ur Pernilla! Och jag skulle bli galet avundsjuk för att du fick jobba med John! :D