torsdag 26 maj 2011

bråda dagar

Jag vaknade före fem den här soliga morgonen. Jag kände mig inte alls stressad utan liksom bara råkade vakna till. Kollade klockan och såg att jag kunde sova mer än en timme till och lyckades somna om. Andens seger över materien. Typ.

Annars är det mycket nu. Två dagar kvar att knyta ihop det mesta. Men faktiskt inte så mycket på jobbet. Där kan jag snart knyta ihop säcken. På hemmaplan däremot återstår ganska mycket att ordna med. Jag måste nog skriva ihop en att-göra-lista för det som ska kirras imorgon. Det ska askas brännare och klippas gräs och lackas naglar och träffas med house-sittern och diskuteras praktikaliteter och fixas med reslektyr och färgas ögonbryn och laddas iPod och dammsugas och hämtas några flarror rött som jag beställt och en hel del mejl ska skrivas och räkningar ska betalas och något måste köpas och paraply kommas ihåg och sedan måste det ju faktiskt packas också. Men det gör jag sist av allt.

Men än är det bara torsdag. Klockan är inte så mycket och jag fyller på kaffemuggen och begrundar en del av morgonens nyhetsflöde. Försöker att inte irritera mig på kungens idiotier (avsätt skröplet!), ignorera sportnyheter (men hur lätt är det när det är huliganbråk och fanskap?) och bortse från att Evalis Sirén sitter i tevesoffan (inte min - den i SVT:s studio!) och lyckas prata som Mona Sahlin. Ni vet så där långsamt som om alla som lyssnar vore smått retarderade.

Medan jag duschade och lyssnade på P1-morgon gjorde jag en snabb reflektion. Detta är kanske året då vi lär oss om världens olika torg? Torget i Tala (Tunisien)... Torget i Homs (Syrien)... Tahrirtorget (Kairo)... Pärltorget (Manama) ... Befrielsetorget (Sanaa)... och så Syntagmatorget (Aten)...

Jag undrar när Centrumtorget (Emmaboda) hamnar på nyhetskartan? ;-)

Inga kommentarer: