måndag 18 april 2011

pelargonmorgon

Medan andra muggen kaffe svalnar till drickvänlig temperatur passar jag på att vattna mina pelargoner, som står i flera av Husets fönster. Alla tar sig fint och jag skickar t o m två på export till västkusten. Tyvärr upptäckte jag, när jag vattnade, att jag missat packa ner den ena av två Appleblossom Rosebud. Nå, den missade får väl stå på tillväxt här och lämnas över vid tillfälle.

I eftermiddag ska jag toppa stjärnpelargonen så den blir lite mer buskig. Undras om det funkar även för engelska pelargoner?

Zarembas skriverier har rört upp känslor och tankar i skolsverige. I svallvågorna (debatt i tidningar, bloggar jag läser etc) kan jag skönja en skiljelinje mellan skolledare och lärarutbildare å ena sidan - och lärare och föräldrar å den andra. Linjen är inte knivskarp, men tydlig nog. Detta betyder inte att alla skolledare är onda och att alla lärare är goda. Eller tvärtom. Det betyder bara att vi ser skolan från något olika infallsvinklar. Vilket i och för sig inte är så "bara".

Jag tänker inte skriva mer om artikelserien nu. Om skolan ska jag skriva, däremot. Och jag tänker att diskussionerna går vidare - även med mina kollegor. Det behöver skolan! En ständigt pågående debatt. Samtal kring kunskapssyn och lärandeprocesser.

(Två zonaler blommar bredvid varandra...)

Inga kommentarer: