tisdag 26 april 2011

möteskväll

Jag blev så tom inombords när Johanna åkt. Mina hjärtetrådar strävar emot när de tänjs ut på det där viset. Men de går inte av. De är superelastiska och räcker flera varv runt jorden. Per barn. Men... ändå. Ont gör det. Jag har fått två uppdateringar under kvällen. Hon kom planenligt fram till Kastrup. Och så smsade hon när hon gick ombord på planet. Hon är nog framme på Schiphol om bara några minuter! Spännande!

Jag skingrade tankarna genom ett besök på biblioteket och sedan körde jag hem och diskade, plockade, dammsög, städade badrummet och hivade i en maskin tvätt. Läste lite. Sedan var det dags för möte med Jonas Sjöstedt, i Folkets hus. Jag har läst hans blogg emellanåt men har i övrigt inte så stor koll på honom. Han visade sig vara en god och avslappnad talare, påläst och balanserad. Pratade bland annat om SJ, om Eurokrisen, om att sälja ut statliga bolag av ideologiska skäl och det vidriga i att riskkapitalbolag (med säte på Jersey och andra håll där de slipper betala skatt) får tjäna fett med pengar på skolverksamhet, sjukvård och äldrevård - för våra skattepengar! Det ger mig energi att fortsätta på min inslagna väg, den leder åt rätt håll! Det finns massor att göra och Någon måste göra det! Denna Någon behöver faktiskt inte vara Någon Annan. Det kan ju till exempel vara... jag? Eller... du?

Dagens citat får bli det här: "Sådana som engagerar sig i [politiken] är sådana som misslyckats på de flesta andra plan." (Med reservation för att det kanske inte är exakt ordagrant - dock missades inte andemeningen.)

Inga kommentarer: