torsdag 14 april 2011

mongoler, mongoler, mongoler!

Änteligen har jag fått tummen ur och beställt fjärde boken i Conn Igguldens serie om Genghis Khan och hans ätt - Ogedai: Empire of Silver. Det ska få bli min påskläsning! Mumma!

Idag kommer Maciej Zarembas sista artikel i serien om skolan, och den ska jag studera med intresse. Jag har försökt följa delar av [skol]bloggvärldens diskussioner kring såväl innehåll som skribent men har misslyckats att hitta en röd tråd. En del läser artiklarna med stor igenkänning och andra är bara förbannade och menar att han inte har någon pejl alls. Någon - AFK, dock - sa att han är DN:s motsvarighet till Janne Josefsson. Det får vara hur det vill och folk får sura ihop så mycket de vill - jag anser ändå att han har en poäng (ja, flera!) med den berättelse han ger. Jag är fullt kapabel att inta hans tankar med en nypa salt och tänka själv. Han gav, i förra artikeln, en känga till forskarvärlden - men det innebär ju knappast att han menar att skolforskning är av ondo. Snarare att sådan forskning kanske inte ska bedrivas med en politisk agenda i baktanke... För övrigt kan man lyssna på Zaremba i P1-morgon om en stund. Det ska jag göra!

Jag har annat att fundera på också. Min mage försöker prata med mig om sina känslor. Men innan jag skriver något om det här behöver jag tänka färdigt. Kanske också bolla det med någon klok människa.

Jobwise blir det en bra dag; massor av välbehövlig planeringstid (i morgon en liten introduktion i ideologier som t ex feminism, marxism och humanism - och det ingår i ReB-kursen om nu någon får för sig att jag ska ägna mig åt indoktrinering av de ungas sinnen...), en fenixfika med kollegan Lorenzo och kanske någon mer, och så avrundning på gymmet tillsammans med kollegan Anna. Ikväll blir det elevkonsert i den lite tuffare andan - jag måste plocka fram mina öronproppar!

Inga kommentarer: