torsdag 28 april 2011

hur tänkte du nu, beatrice?

Jag unnade mig en sov- och slappeförmiddag idag. Fastnade en lång stund på Facebook i en intressant diskussion kring skolan. Kom på att Catharina sagt att hon tänkte kika in och fick så småningom sätta fart så att jag hann duscha och greja lite innan hon kom. Snabb som jag är hann jag till och med vispa ihop chokladkladdmuffins. Det satt fint med kaffet! En gassig pratstund i solen på altanen fick vi också.

Efter lunch drog jag på mig målarkläderna och tog itu med andra strykningen av gästrummet. Taket är klart nu, men det ser ut som att jag behöver dra väggarna en sista gång i morgon. Efter en snabb fikapaus grep jag mig också an att skrapa rent dörrarna från den tapet som satt i speglarna. Det gick på knappt två timmar med hjälp av en vattenspruta, en Japanspackel med ergonomiskt grepp (tack, Jenny! :-)) och en sjujävla envishet.

Medan jag gick där och jobbade i eftermiddags lyssnade jag, min vana trogen, på P1. Två gånger hörde jag Beatrice Ask uttala sig i det aktuella fallet (Patrik Sjöberg m fl) med pedofilövergrepp. Personal i barnomsorg, förskola, grundskola och gymnasieskola anmodas alltid lämna ett utdrag ur belastningsregistret så att det blir klart att man inte har några domar på sig, avseende exempelvis sexuella övergrepp på barn. Men Beatrice Ask står där och tycker att det ska man inte få begära i idrottsrörelsen (vilket man önskar sig) eftersom det skulle vara orättvist mot de som kanske begått något enstaka brott i sin ungdom och därmed skulle få sämre chanser att komma in i arbetslivet. Hur tänkte du där, Beatrice? Skulle inte eventuellt brottsbelastade inom barnomsorg och skola i lika hög grad riskera minskade chanser på arbetsmarknaden, på grund av någon enstaka ungdomssynd?

Inga kommentarer: