fredag 22 april 2011

en hjältinna i slängkappa

Jag har en ny favorithjältinna. Hon har modigt befunnit sig där det hettat till under denna vinter och vår (och långt före det också, förstås). Hon har rapporterat från ett kokande Tahrirtorg i Kairo. Från ett blodigt Benghazi. Och nu senast -och suveränt roligt gjort! - inifrån det för journalister stängda Syrien. Hon lyckades prata sig in i detta slutna land genom att påstå sig vara... dramapedagog. Jag har försökt hitta ljudklippet från P1 så jag skulle kunna länka till det, men har inte lyckats än (hittar jag det under dagen så uppdaterar jag det här inlägget). Jag flinade högt för mig själv när jag hörde henne berätta om det.

Och fler än jag har naturligtvis lyssnat. Hos Mats på Tysta tankar hittar jag en undran om hur en dramapedagog kan tänkas se ut. Och min omedelbara reaktion var att "men... hon har naturligtvis en kultursjal på sig!" Sedan bildgooglade jag henne och minsann... på 11 av de 15 första bilderna som ploppade upp så hade damen i fråga verkligen sjal!

Mina vänner. Jag ger er en riktig hjältinna från det mycket verkliga livet. En kvinna som bär en hjältinne-cape - i formen av en... kultursjal! Jag ger er... Cecilia Uddén!







Inga kommentarer: