fredag 4 mars 2011

blommor o blad

Pelargonerna på min fönsterbräda, här i lägenheten, börjar ta god fart nu! De skjuter nya blad och den modigaste av dem har till och med visat en ansats till blomknoppar. Snart dags att börja beskära några av dem, och sätta nya sticklingar. Min käraste har köpt ett litet miniväxthus och närsomhelst nu kan man börja så lite frön för drivbänkar och krukor. Jag har en liten påse med chilifrön som jag sparat. Och så ska det få bli lite basilika, timjan och andra krydderier, också.

Under mitt stora vardagsrumsfönster, i Huset, växer två sådana där urtrista saker... tuja eller vad det kan vara. De ska väck! Jag surfar omkring lite på nätet och försöker klura ut vad en rönnsumak - eller två - kan kosta och när bästa tiden att plantera dem kan vara. Vanligen planterar man träd på hösten så jag hinner nog hitta vad jag vill ha tills det är dags. Det är ett vackert litet träd (eller en stor buske, beroende på vem man frågar) med ett spännande växtsätt och vars blad (på en del sorter) blir vackert röda frampå hösten.

Fin Fredag idag, hörni. Det innebär lite uppsnyggning, exteriört. Snygg kjol och knäppt cardigan i stället för tröja. Och en hyfsat bra hårdag. Jag glömde ringar och glasögon och grejer i Huset igår kväll, så jag får ta och köra förbi där när jag ska till jobbet. Den exteriöra uppryckningen (nå... slappt klädd är jag inte annars, i och för sig... utom i måndags, dårå...) gör att även interiören känns lite mer... uppsträckt. Men jag är ändå rätt uppåt, redan i utgångsläget, och ser dagen an med en viss tillförsikt. Sista dagen med kandidaten Kristina (hon stavar inte med Ch vilket jag fått för mig...) och ett skönt cykelpass på gymmet innan jag drar hem för att laga någon god mat och sedan hänga i soffan med Mannen. Kolla På spåret och möjligen också Skavlan. Dricka något glas gott rött. Sånna goa grejjer.


Emmaboda 4 mars, 2011

Inga kommentarer: