tisdag 15 februari 2011

surt

Kaffe. Tända ljus. P1-morgon. En tallrik yoghurt med skivad banan. Vardagsmys.

Jag har varit sugen på att börja baka bröd igen. Ett bra tag. I skåpet ovanför kylen, där det är rätt varmt, står nu en liten burk med en ansats till vetesurdeg. Jag har aldrig testat att göra en sådan och det ska bli spännande att se vad det kan bli av den. För många, många år sedan gjorde jag någon gång surdeg på råg och det funkade ju fint. Så detta ska nog funka, det också. När jag bökat klart med flytt och grejer ska jag sätta mig en vildjäst också. Å, detta ska bli roligt!

Armén i Egypten börjar bekänna färg? I Algeriet krossar armén allt mtstånd (än så länge). Och det börjar röra på sig, rejält, i Iran också. Intressant att följa utvecklingen.

Här hemma då? Här finns mycket att göra, här också. Exempelvis lever vart femte barn i en potentiell missbrukarmiljö med någon förälder som konsumerar droger eller för mycket alkohol. Det gör tre barn i varje klass. Det är tre barn för mycket. Barn som växer upp med någon vuxen som missbrukar t ex alkohol blir skadat, på olika sätt, för livet. Här finns mer info...


Emmaboda 15 februari, 2011

Inga kommentarer: