söndag 20 februari 2011

planer

Jag kikar på träningscentrets öppettider nu under sportlovsveckan. Det ser ut som om jag kan träna på förmiddagarna alla dagar utom måndag. Det blir bra det! I övrigt har jag en del jag vill läsa, sovmornar att sova på och så ska jag tvätta ullgarn. Tvättstugan är långbokad och när jag fått mitt garn mjukt och fint ska jag bestämma vad jag ska göra med det.

Jag ska också planera upp lite renoveringsinköp. Rollers, penslar, maskeringstejp, sandpapper, kanske lite spackel, färg... Roligt!

Jag har just börjat väcka mina pelargoner ur vintervilan. De flesta får stanna kvar här hos Mannen, men de sorter jag är mest rädd om ska jag ta hem så att jag kan pyssla om dem ordentligt. Om bara några dagar har jag ju underbara fönster att sätta dem i, också!

Igår var vi inom en loppis i Karlskrona. Jag hittade tre fina, vita pinnstolar som dessutom var bekväma att sitta på. Jag ska ha dem i köket. Nu ska jag bara hitta ett bord till dem, också. Gärna ett litet slagbord. De hade ett fint bord i loppisets café, men möblerna där var tyvärr inte till salu. Synd, för jag hade gärna betalat en liten extra peng för att få mig ett bord som redan var uppfiffat. Nå, jag ska nog hitta ett!

Det är soligt och kyligt ute. Mannen ville gå en promenad, men jag har ingen lust. Jag är så himla trött på att frysa. Ännu tröttare är jag på att halka. Kylan kan jag ju bekämpa med dunjacka, lovikkavantar och underställ. Halkan är besvärligare. Tror jag stannar inne och hittar på något att göra i stället. Jag har ägnat en stor del av helgen (gårdagen) åt att fortsätta virka rutor till min mormorspläd, men nu är det svarta garnet slut och innan jag kan fortsätta måste jag skaffa mer. Det får kanske bli en tur in till Växjö i veckan.

Idag har förresten mina föräldrar varit gifta (med varandra) i 51 år. Inte illa. Jag och mina systrar har uppvaktat dem med blommor och choklad, men de får en virtuell bukett också. Tulpaner är det finaste som finns i snittblommeväg vid den här tiden på året!

Nu tror jag att jag ska hitta mig något att knapra på och kanske en mugg te därtill.


Björkeryd 20 februari, 2011

Inga kommentarer: