fredag 18 februari 2011

fint

Minus 40 grader ute. Som tur är inte här i Byn utan i Karesuando. I det perspektivet känns - 4.6 inte så farligt ändå. Åtminstone om det slutat blåsa så snålt som det gjort de senaste dagarna.

I natt vaknade jag vid två. Hade lite svårt att somna om. Tankarna ville bara fladdra iväg till Huset och saker jag vill göra där. Måla väggarna i hallen. Snickerierna i köket. Och så började jag fundera på om det verkligen finns plats vid pannan för den där pelletsbehållaren. Vad det egentligen är för en knasig liten häck som växer utåt gatan? Och hur fint det blir att sitta på altanen under ljumma sommarkvällar och prata och dricka ett glas riktigt gott vin. Och hur många jag egentligen kan få plats med på inflyttningsfesten och vad jag ska bjuda på för något. Plötsligt glider mina tankar över till vad klockan kan vara i Los Angeles och så tänker jag på sköna väninnan Ingrid som är där just nu och vad hon kan tänkas hitta på för trevligheter. Inga orostankar alltså utan bara... tankar. Som håller mig vaken. Som gör att när det är dags att kliva upp vill jag bara dra täcket över huvudet och sova vidare, för så dags har jag naturligtvis sjunkit ner i den djupaste sortens sömn.

Men jag är uppe nu. Har tagit en lång dusch och är redan inne på andra muggen kaffe. Ljusen brinner på bordet och på P1-morgon får jag bland annat veta att trots Obamas löfte att stänga Guantanamo så ser det inte ut att bli så. Illa. Mycket illa. Skämmes, tamejfan!

Trots det (närhetsprincipen, ni vet) så avser jag att ha en särdeles Fin Fredag med kjol och hyfsat bra hårdag och glatt humör. När jag lämnar jobbet i eftermiddag har jag ju faktiskt ledigt i nio dagar. Sportlov, för tusan! Och jag har arbetat flitigt och diskat undan en massa arbete som legat och tittat elakt på mig (som till exempel en stor hög inlämningar att kommentera och notera) så jag tänker verkligen vara ledig. Sova på mornarna. Träna tidigare på dagen och ta långpromenader om vädret tillåter. Läsa. Och, mot slutet av veckan, spackla och slipa och måla och fika i mitt Hus! Nio dagar! Mmm...


Emmaboda 18 februari, 2011

Inga kommentarer: