fredag 4 februari 2011

finfredag? - knappast

Jag orkade inte gå till hälsocentralen (varför heter det inte "vårdcentral" längre?) och köra bil var ju inte att tänka på så jag ringde och beställde en taxi. Det kom en... minibuss. När jag klev in sa chauffören:

- Men du ska väl ändå inte ha färdtjänst?
- Haha... näää, sa jag. Varför trodde du det?
- Ja... det var väl att du skulle så kort väg...

Han verkade både lite road och generad och vi skrattade lite åt det.

Läkaren var attans trevlig och av den sorten som verkligen bryr sig. Förutom att avskriva såväl malaria som denguefeber fick jag veta att jag kommer att leva väldigt länge till. Och det var ju bra för det är en sak jag grubblat på ganska mycket, den senaste veckan.

När jag skulle hem ringde jag Taxi igen och betonade att detta inte var färdtjänstbeställning. Då kom en ännu större buss... seriöst måste det ha varit minst 15 platser i den. Det känns ju snudd på omoraliskt att åka ensam i ett så stort fordon, men chauffören sa att de helt enkelt inte hade några lediga bilar och att han ändå var på väg för att börja eftermiddagens skolskjutsrunda. Sedan ville han impa med att köra in åbäket på min gård. Jag sa att där är väldigt trångt och lite bökigt med grindarna och hans kommentar var bara att "du har aldrig åkt med mig", vilket han ju hade helt rätt i. Och naturligtvis klarade han det hur snyggt som helst.

Det känns helt löjligt, men när jag kom hem efter denna knappt timslånga utflykt var jag helt slut. Jag fixade mig lite sparrissoppa och en rostad macka med cheddar och (med avbrott för att få en shoppingkasse av Annhelen) sedan har jag tillbringat eftermiddagen sovandes och dåsandes i soffan. Jag pratade med Jenny en sväng och har snart lyssnat klart på Blodläge. Vad ska jag sedan ta mig för? Jag unnade mig en skål sorbet också, SIA Glass gör de ljuvligaste; deras mangosorbet är to die for, helt enkelt. Jag toppade den dessutom med ett par skedar hallonsorbet. Mmmmm...


Nu ska jag ta mig över till sängen, tror jag. Jag är slut som artist. I morgon kommer Mannen och hälsar på. Vi får se hur det går; jag är verkligen inget roligt sällskap.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dagsintag: 1346 kcal
Dagsuttag i form av träning/motion: 0

TOTAL: 1346/1300 kcal

Känsla: Sanslöst trött. Håglös.

2 kommentarer:

ANNA sa...

Gott att du är lite bättre iallafall å gott att du fått konstaterat att det inte är digerdöden eller likvärdig s´juka du drabbats av.

Men du... mangosorbeten... är det bara jag som tycker den smakar penicilin? Jag har provat den vid ett flertal tillfällen för att vara helt säker å ja, mina smaklökar tycker så.

magda sa...

Ojdå... och jag som snarare tycker att den smakar... mango. Och inget artificiellt, alltså. Där ser man. Däremot kan jag bara äta väldigt lite av hallonsorbeten - den är god men jag tycker den är alltför söt.