fredag 25 februari 2011

fantastiskt fin fredag

När jag låg i sängen vid halvsju skissade jag upp en plan för dagen. Den innefattar inte gymmet, faktiskt. Inte idag. Inte denna första husdag. Nästa vecka tar jag upp rutinerna med träning efter jobbet, men idag vill jag helt fokusera på mitt Hus! Så... om en liten stund ska jag köra och handla lite mat och grejer till helgen, plocka upp ett par färgburkar på en av färgaffärerna (som var så vidrigt dyra att jag kände mig totalt ägd... men... alternativet är att inte kunna måla något förrns imorgon - så jag sätter de pengarna på nöjeskontot, helt enkelt...) och sedan åka till Huset och sätta igång. Jag har packat ett par kassar med förnödenheter såsom kaffemakare (tur jag har min Don Pedro kvar - nu kommer den till användning!), lite verktyg, ombyteskläder och annat skrot. Tar med en pall också, i väntan på att få låna Mannens trappstege. Jag funtar på att dra dit stereon också - så att jag kan dåna skön musik.

Och jag får besök i Huset idag! Minst två - kanske tre. Dels ska det komma en (eller två) pelletsbrännarinstallatör[er] och kika för att kunna lägga offert och dels kommer rara Catharina över för en första husesyn och fika. Det blir najsigt!

Igår fick jag en massa "skvaller" om grannarna, av säljarna till Huset. Han i det huset är änkling... över 80 år, minsann... och egentligen från Stockholm, men hans fru var härifrån... och där bor en familj från forna Jugoslavien... de har alltid en massa barnbarn på besök... och där bor hon som jobbar där och där och som är gift med... och de där grannarna är på Öland hela somrarna och de i det huset är Jevas... men de är inte såna Jehåvas... de är bara vanliga grannar... och faktiskt väldigt trevliga... men ibland står det många bilar utanför för de brukar ha möten hemma hos sig och i det huset där nere bor han som är son till den-och-den och de har småbarn... osv osv osv. Joråsåatte... Jag får återkomma om denna brokiga skara när jag har skaffat mig förstahandsuppgifter, helt enkelt.


Emmaboda 25 februari, 2011

2 kommentarer:

Jajja sa...

Det låter som ett alldeles fantastikst grannskap Magda, är glad för din skull!

Kram

magda sa...

Ja, det blir intressant! ;)