tisdag 4 januari 2011

stockholmstisdag

Jag tog mig en promenad idag igen. Matilda hade en del att fixa med och jag ville röra på mig. Stockholm är en härlig promenadstad, så jag följde vattnet ner mot Västerbron, fortsatte längs Norr Mälarstrand, förbi stadshuset och över till Rosenbad och förbi och över Gustaf Adolfstorg och så Strömbron över till Gamla stan och sedan Skeppsbron till Slussen och upp i Götgatsbacken. Det tog mig ganska exakt en timme.

Sedan strosade jag lite... gick in på Presstop men kunde inte välja något så jag knatade över till Pocketshop i stället och köpte Johan Theorins Skumtimmen för att snabbt läsa ut och sedan lämna kvar hos Matilda... och sedan St Paulsgatan där jag kikade in på Multikulti men det såg för fullt ut och sedan bort till Rival vid Mariatorget som var ännu fullare och så kom jag att tänka på mysiga Vurma nere vid Horntullsstrand så jag strosade mig längs Hornsgatan och dit. Men där var fullare än fullast och då tröttnade jag och började fundera på att ta mig hem igen, till Matilda. Det kändes rätt ovärt att ta tunnelbanan hela vägen tillbaka till Slussen och sedan genom stan så i stället gick jag över Västerbron.

Just där och då kändes det som ett både bra och logiskt beslut. Halvvägs över bron kändes det mindre genomtänkt då jag var sjukt mör i benen. Men då kunde jag ju knappast vända om så jag bet ihop.

Väl hemma kollade jag av mha eniro hur långt jag egentligen hade gått (11.8 km...), drack te med mackor och sedan låg jag och läste en stund, medan Matilda pysslade med tvätt och whatnot. Frampå kvällskanten lagade Matilda en god gryta och serverade den med färsk fettucine till. Smarr!

Sedan åkte jag in till söder för att träffa härliga väninnan Malin på mysiga fiket Baresso. Där satt vi tills de stängde vid tio... och sedan stod vi kvar utanför en liten stund för att avsluta samtalet. Så mycket att tala med varandra om - så få tillfällen att göra det! Najs!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dagsintag: 1354 kcal
Dagsuttag i form av träning/motion: 613 kcal (60 minuters promenad i raskt + 30 i medeltempo + 30 i lätt tempo)
TOTAL: 741 kcal/1300 kcal
Känsla: nöjd, glad och... träningsvärk! Det kostar på att hela tiden spänna sig lite av rädsla för att halka omkull...

Inga kommentarer: