måndag 3 januari 2011

stockholmsmåndag

Tåget var bara en halvtimme sent när det rullade in på centralen. Nästan acceptabelt. Jag gjorde mig ingen direkt brådska utan laddade mitt SL-kort och åkte i sakta mak ut mot Kungsholmen (Fredhäll). Gick inom en liten Coopaffär vid t-banestationen och handlade lite förnödenheter, som kaffe, bröd, mjölk, ägg och pålägg. Sedan letade jag upp Matildas lägenhet, lämpade av mitt bagage och fixade mig en lätt lunch.

Så småningom drog jag sedan på mig jacka, halsduk, vantar och kängor igen och traskade bort mot Västerbron och över den och vid Hornstull mötte jag Anna och sedan fortsatte vi följa Årstaviken bort till Eriksdalsbadet och upp på Götgatan där vi letade upp ett riktigt trevligt fikaställe. Promenaden kändes ganska rejäl, faktiskt. 6,4 km (enligt mätning på eniro) på lite mer än en timme är i och för sig inga olympiska siffror men om man betänker att vi mestadels halkade eller pulsade i snömodd (jag i tunga Doc Martenskängor, dessutom) och hela tiden samtalade så är det klart godkänt. Det var kallt och friskt och kaffet smakade gott! Övrigt promenerande räknar jag inte, trots att jag drog min resväska i tung snömodd från t-banan och hem till Matildas lägenhet (typ 15 minuter) och sedan strosade ju Anna och jag vidare efter fikat, plus att jag gick hem från t-banan en gång till. Men jag är nöjd med mig själv idag. Jag tar en dag i taget och denna dagen blev helt i linje med gårkvällens beslut.

(Långholmen och där bortom Högalidskyrkan)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dagsintag: 1327 kcal
Dagsuttag i form av träning/motion: 376 kcal (75 minuters promenad i medeltempo)
TOTAL: 951 kcal/1300 kcal
Känsla: nöjd, glad och... mätt.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mindre kul: datorfanskapet kraschade igen. Fick återställa. Alla bokmärken borta. Värst av allt är att jag tappat bort lösenordet till bloggen där jag gör en del av mina skrivövningar. Det kan ju vara så att jag har klottrat ner det hemma, någonstans - men jag skulle knappast tro det... *morr*

Väntar på: att Matilda ska komma hem, vid elvatiden i kväll, från sitt norska fjäll där hon jobbat en dryg vecka.

Inga kommentarer: