tisdag 11 januari 2011

rättning

Jag var nog supertrött igår. Alf är inte alls min farbror. Jag har ingen farbror. Eller... jag hade. Men han är död sedan många år. Alf är pappas kusin.

Jag var trött när jag vaknade vid halvsju, också. Men efter en snabb dusch, ett par muggar kaffe, en tallrik gröt med lite blåbär och P1-morgon känner jag mig både pigg och utvilad. Det behövs. Ni vet hur det är efter ett helguppehåll (eller efter semestern, för den delen) - när Sverige stannat är det en del saker som liksom samlat sig på hög och som man måste ta tag i. Men jag tror att jag idag hinner med det jag inte hann igår och sedan är jag ifatt (i den mån man någonsin blir det...)!

Gilla läget-boken jag påbörjade igår kväll är intressant läsning! Författaren har verkligen sina poänger när hon beskriver hur det positiva tänkandet ofta förväntas uträtta fullständigt orealistiska stordåd. Själv tror jag fortfarande på tankens kraft, men inte som försättare av berg, utan mer som ett personligt stöd att hålla fokus på de mål man har med sig själv och sitt liv. En hjälp att bevara en inställning som gör att man lättare når dit man vill. Jag återkommer i frågan...


Emmaboda 11 januari, 2011

Inga kommentarer: