fredag 14 januari 2011

friday - i'm in love

Sitter med en mugg kaffe och tända ljus och försöker samla ihop tankeverksamheten. Det går trögt idag, men det lär ordna sig tills min arbetsdag kickar igång. Än så länge härskar mörkret utanför mitt fönster. Kallt är det också. Men idag ser jag fram emot några hjärtevärmande saker, som till exempel att hälsa på killen jag är god man för, skriva köpekontrakt på mitt Hus och sedan en mys- och kakelugnskväll i Blekinge med min käraste. Fin Fredag, alltså!

Huset, ja... jag har lite ont i magen för det. Inte för Huset som sådant utan för ansvaret jag lägger på mina axlar. (Lyckligtvis är de rätt breda...) Och alla vänskapliga och goda - samt motsägelsefulla - råd jag får. "Installera pelletsbrännare." "Nej, det är bara en massa asktömning och sotning var sjätte vecka, dessutom. Satsa hellre på bergvärme - det kostar bara 120 papp att installera!" "Värmepumpar är det bästa!" "Slipa golven!" "Nej, lägg in nya golv, istället!" Und so weiter (eller hur det nu kan tänkas stavas...).

Jag försöker ta in råden och värdera dem på egen hand. Och hur som helst är det inte beslut jag behöver fatta nu. Värmesystemet vill jag uppdatera innan nästa vinter och renoveringspyssel tänker jag ta i min takt och ingen annans. Först vill jag flytta in. Bo in mig. Känna efter hur jag vill ha saker och ting. I mitt Hus.


Emmaboda 14 januari, 2011

6 kommentarer:

ANNAANNA sa...

Hörru vännen, det ordnar sig... Du har inte båda tummarna placerade centralt i händerna och med envishet och lite jävlaranama kommer man rätt långt.

Å som de där Beatlarna sa... a little help from my friends ;)

Hoppas du får en riktigt skön och vilsam avslutning på veckan.

magda sa...

Tack, Anna! Det värmde. Önskar dig en ljuvlig helg! *kram*

Fru Myrkheimr sa...

Klart du fixar det. Kul att du hittat Huset!

magda sa...

Tack Mia! Jo, visst fixar jag det - hoppas bara mina ekonomiska ramar håller. Det praktiska är jag inte alls orolig för - och inte det andra heller, bara jag slipper alltför obehagliga överraskningar. :)

Fru Myrkheimr sa...

Dui är så pass organiserad och klok att ekonomin inte blir problem. Det värsta är om man behöver radonsanera, byta el- och vattensystem - det fläskar på mer än kök- och badrumsrenoveringar. Jag tror nog du klarar dig undan sånt också.
Håller tummarna!
KRAM

magda sa...

Härligt, Mia! Och någon radonsanering blir det ju inte tal om. Elen är också okej och jag tror rören håller. ;)

Det blir en spännande resa, det här!