torsdag 6 januari 2011

fåk?

Nej... fåken blåser bara över Öland. Men sedan sena natten/tidiga morgonen har det dundrat och blåst utanför fönstren här. Hårda kastiga vindar. Ännu ingen snö, men enligt DN har SMHI skickat ut en klass 1-varning. Mitt tåg går inte förrän i kväll och jag hoppas innerligt att det inte blir något strul på vägen hem.

Begrundandes detta fyller jag på min kaffemugg, kikar på tallen utanför som viker ner sig rejält och surfar på lite pelargonsidor. Någonstans där borta i framtiden ska det ju ändå bli vår, hur avlägset det än kan kännas just nu, och jag tänkte beställa några fina sticklingar att pyssla om och glädjas åt.

Matilda är i duschen och så småningom ska jag packa ihop mina grejer och åka ner till Centralen och låsa in dem i en box för att sedan dra ut på kulturella begivenheter. Vi spetsar på Fotografiskas Lady Warhol och Södra Teaterns med Elisabeth Ohlson Wallins Jerusalem. Sedan får vi se. Vädret inspirerar ju inte direkt till någon utevistelse, men kanske tar vi en promenad på söders höjder. Vi får väl se, som sagt.


Fredhäll, Kungsholmen, Stockholm, 6 januari 2011