lördag 1 januari 2011

årsredovisning

Nu är det 2011. Och jag som just lärt mig skriva 2010... ;-)

2010. Ännu ett händelserikt år. Jag inledde det som ståkkhålmare och avslutade det som hemmansägare i Småland. Typ. Det känns som verkligen alldeles nyss som jag och Mannen stod på min balkong i Sköndal och skålade för 2010 och nu har det redan runnit undan. Jag har flyttat, bytt arbete, utvecklat gamla vänskaper och funnit ett par nya, fördjupat en kärleksrelation, rest en del, gjort roliga saker med familj och vänner och så krönt årsslutet med tillsvidareanställning (med lyckosam lönerförhandling) och husköp. Jag tror bestämt att 2011 i första hand blir ett konsolideringsår. Ett år av rotutveckling och fördjupning.

Och ett år av fortsatt tillvaratagande på de goda stunderna. Jag börjar direkt; ute ser jag revor av blå himmel, men det blåser iskallt och jag har ingen som helst tanke på att gå ut. Jag hinner motionera en massa i år, ändå. I stället sitter jag, iförd mjuka kläder och morronrock med kinesisk drake på ryggen, med raggsocksfötter på soffbordet med stickning och fjärrkontroll inom räckhåll och laptopen i knät. Mannen har tänt i kakelugnen och till middag värmer vi rester av nyårsaftonsmiddagen - krämig, vitlöksdoftande potatisgratäng och rostbiff - och kanske öppnar en flarra rött medan vi kollar på Ivanhoe. Så ska hela min dag vara.

Och jag ger aldrig några nyårslöften.


Björkeryd 1 januari, 2011

2 kommentarer:

Lilla gumman. sa...

Det är helt mäktigt att hinna med så mycket saker på ett enda år! Det slår mig när jag bläddrar neråt på folks facebookuppdateringar. Hur hinner alla med?
Men jag är ju inte bättre själv; sa upp mig från fast jobb, drog till USA igen, började deltisstudier utan studielån, fick praktikplats, köpte hus i skogen, blev gravid... hela året har varit koko!

Man förstår det nog inte när det händer, men det är mäktigt att se tillbaka på :)
Godt nytt år, snygging!

magda sa...

Ja, du ser Lilla gumman! Det liksom bara BLIR, ju! ;D

*kram* läckerbit!