tisdag 7 december 2010

harry

Jag avrundade min kväll - och inledde natten... - med att vandra vidare med Harry Hole i Oslo. Förutom en tät och spännande historia väver Jo Nesbø in miljön på ett alldeles lysande sätt. Oslo är också behändigt litet för att vara en storstad och därför kan även jag, som inte är särskilt bevandrad i staden, känna igen mig när Harry far runt på stadens gator och i stadsdelar jag känner igen. Igår kväll var han ute vid Kongsgården på Bygdøy där jag och tjejerna var så sent som för ett par veckor sedan. Och minsann om han inte avslutade på Justisen, där Johanna jobbar och Jenny har jobbat och där jag har varit ett par gånger. Sådant kryddar en redan fängslande historia, tycker jag.

Här i Byn är det väl inte fängslande direkt, men ganska fint ändå. Jag trivs här. Jag tycker om att känna igen och bli igenkänd. Att hälsa till höger och vänster och känna att jag liksom ingår i ett sammanhang. Att jag har hittat en hylla i livet där jag tycker om att vara. En hylla där jag inte bara sitter och dinglar med benen utan också kan utvecklas vidare.

Idag fortsätter arbetet som vanligt. Eller kanske lite ovanligt - jag har satt in ett par extra pass i religionskunskap A, inför tentan, och jag har lovat min chef att översätta ett dokument till svenska och så har vi ju besök från Polen också. Ikväll blir det julbord med såväl arbetskamrater som gäster. Det blir nog trevligt.

Snart dags att traska iväg. Men jag hinner en mugg kaffe till!


Emmaboda 7 december, 2010

Inga kommentarer: