tisdag 30 november 2010

polski projektski

Idag undrade min chef om jag ville vara med i ett projekt som är på gång, tillsammans med en gymnasieskola i Polen. Ett slags Östersjöprojekt med fokus på ekonomi, samhälle och miljö runt Östersjön. Två stora grupper elever - en från vardera skolan - som ska arbeta kring dessa frågor, med handledning av NO-, samhälls- och engelsklärare. Vad säger man när ens chef frågar något sådant? Jag sa det vettigaste jag kom på: "Vad innebär det för mig?". Det har jag i alla fall lärt mig, av livet, att fråga innan jag säger ja.

Han svävade lite på målet, men egentligen är det ju sådana saker som kan sägas ingå i min tjänst och då kan jag knappast neka, eller hur? Dessutom tror jag det kan bli roligt. Eller åtminstone intressant. Bortsett från någon resa till Polen (och det är inte förrän till hösten) kommer det inte heller att inkräkta på min fritid. Ja, förutom nästa vecka då. Den polska delen av projektgruppen kommer på besök och ska tas om hand. I synnerhet på kvällarna då det ska ätas middag. Tre middagar på rad. Bye bye LCHF. Ungefär.

Jag ska inte sticka under stol med att jag ändå tänker att detta kan bli bra. Utvecklande. Meriterande. Och... jag villkorar det. Men det enda villkoret för min medverkan är jag tyvärr, av hänsyn till Rikets säkerhet (eller åtminstone bevarande av "hem"friden på min arbetsplats), förhindrad att avslöja här.

Långa dagar nu, förresten. Utvecklingssamtal och genomläsning av många inlämningsarbeten, förutom allt det dagliga, sörjer för att jag kommer till arbetet tidigt och går hem rätt sent. Jag försöker också ge mig själv tid till reflektion kring mitt arbete, men det går trögt. Reflektera över livet i övrigt får jag väl göra när det blir jullov. I morgon kväll ska jag dock försöka klämma in en fika med Catharina. Det var alldeles för länge sedan nu. Vi har mycket att prata om. Det har vi i och för sig alltid.

Häromdagen skrev Annika Ström Melin om Mattias Gardells Islamofobi. Läs artikeln här - eller lägg mitt Wordlepussel!

Jag har ännu inte påbörjat boken. Vill avnjuta Shantaram först. Kanske sparar jag rentav Islamofobi till vårens fortsatta magisterkurs, till vilken jag idag fick registrera mig. Apropå Shantaram... Dags för te, mjuk säng och fluffigt duntäcke. Jag tänder ett par värmeljus i fönstret också. Ute är det nu -10,2.

Inga kommentarer: