torsdag 11 november 2010

kulturskymning?

Kollegan som planerat morgondagens kulturresa till Stockholm är sjuk och kan inte följa med. Hux flax befann jag mig vara expeditionens ledare. Typ. I did'nt see that coming...

Nu ska jag hålla ordning på elevantal och gruppindelning och rumstilldelningar och frukostsittningar på vandrarhemmet (af Chapman) och biljettbokningar och telefonnummer och kontakter och allmän logistik. Kollegan har ju redan planerat upp allt, men ifrån att ha lyssnat på förberedelseinformationen med ett halvt öra blev jag plötsligt tvungen att sätta mig in i allt.

Resan i sig själv är ju rätt krävande; på 40 timmar ska vi resa med bussar (ca 125 elever plus en handfull lärare) till och från Stockholm och däremellan avverka två museibesök, Riksdagen och en rundvandring i Gamla stan plus teaterbesök på kvällen samt logistik, som sagt, luncher och middag och några timmars strosande på egen hand. Och nu detta också. Hmm...

Oh well. Det ååååårnar sig. Och jag tycker resan ska bli rolig! Ett härligt gäng ungdomar och trevliga kollegor i världens finaste huvudstad (IMO) borgar för det.

Jag får väl hiva ner lite packning (kläder, iPod och stickning) om en stund. Sedan ska jag ägna resten av kvällen åt myspyssel, bara. Och Babel, såklart!

4 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Om du vill ha en insiderkontakt på Riksdagen så jobbar min kompis Helena där. Kan det vara nåt av intresse? Förstår att du inte hinner träffa några andra utanför. Eller antar det.

magda sa...

Kollegan har redan ordnat en guide; en kvinna härifrån någonstans som nu sitter i riksdagen. Men tack för att du alltid är så omtänksam!

Jag tänkte hinna träffa Matilda över en fika, på lördagseftermiddagen. Det är nog tyvärr allt som hinns med, men jag är i stan igen 3-6/1!

ANNAANNA sa...

Ååå... om startpunkten hade varit här i närheten hade jag gääärna följt med... Jag skulle till å med kunna tänka mej att göra det som "volontär" ;)

Jag tror ni kommer att få en toppenresa/vistelse.

magda sa...

Det hade inte varit dumt med en extra "minder"! ;-)

Och visst blir det en trevlig resa! Det har jag bestämt, ju!