torsdag 21 oktober 2010

middagsplaner

(Utanför mitt köksfönster fångade de gulorangea höstlöven, bakom det snötäckta garagetaket, de sista, sneda solstrålarna medan den lilla hoyan gonade sig i trygg inomhusvärme.)

Det är alldeles för sällan som jag skyndar mig hem från arbetet för att tvätta håret, fixa naglarna och fundera över vad som kan vara snyggt att ha på mig inför en middag på fin restaurang. Men idag gör jag det. Visserligen bara en facklig middag, men en trerätters middag på Helen & Jörgen i sällskap av trevliga kollegor är ändå en treat. Menyn kommer att bestå av hummersoppa med friterad västerbottenost, oxfilé med brynt svamp, pepparsmör och en god sallad (jag valde bort rotfrukter och potatisfondant) och till dessert dragerad chokladtårta med kardemummaglass. Den senare har jag inte valt bort...

Medan hår och naglar lufttorkar, tänder jag ljus, läser lite och dricker en stor mugg sött (suketter!) masala chai med mjölk i. Det måste vara både kanel och kardemumma i kryddningen, har jag kommit fram till. Och kanske en anings, anings mynta..?

2 kommentarer:

Lilla gumman. sa...

ååhhh...Helen&Jörgens... de har fantastiskt god mat. Kos dere masse!

magda sa...

Ja, det var både helt fantastisk mat och underbar personal - vi har haft en meget koselig aften! Nydelig!