fredag 15 oktober 2010

de här fina fredagarna...

... är verkligen... fina. Med stort F. Visserligen var det sju minusgrader i morse och visserligen fick jag skrapa bilrutorna, men att sedan färdas norrut med det tilltagande solljuset i ögonen och med Pride and Prejudice i öronen, byggandes förväntan inför arbetsdagen - underbart.

Och sedan bara det fortsatte; fruktbart långsamtal med en vuxen elev, en verkligt effektiv och givande timme med engelska C, lite andrum och sedan en explosiv, kreativ och interaktiv (frågor, svar, film, debatt) timme religionskunskap med en fantastisk grupp, en stunds samtal med mina rumskamrater varvid jag än en gång lyckades överträffa mig själv i att hitta saker som inte skulle finnas, på nätet (i det här fallet ett sedan länge från SVT Play borttaget program... eller rättare; det står att programmen bara ligger ute till ett visst datum, men bevisligen ligger de kvar långt efter det, vilket gladde en sökande kollega), och efter att ha ätit en märklig men mättande lunch bestående av turkisk eko-yoghurt med krossade linfrön och salami (vid sidan av, mind you!) avrundning med 70 minuters rolig grammatikgenomgång med en komvuxgrupp. Dessutom hann jag stöka undan eftermiddagens inhandling under lunchen! Det blir lamm ikväll, och min uppgift var att köpa lite smarriga tillbehör. En flaska Amarone ligger redan på lut...

Så nu tar jag helg. Stänger ner dator och arbetsplats och går ut i solen. En snabb sväng hemom för att plocka med mig lite grejor och så hinna städa lite snabbt; sedan blir det Sveriges Trädgård tills måndag morgon!

Och... huset... det jag ville ha... det gick på stört. Någon annan får bli lycklig i det.


Emmaboda 15 oktober, 2010

Inga kommentarer: