fredag 17 september 2010

thank god it's friday

Jag somnade med en trave böcker i sängen. Böcker som inspirerar och gör mig glad. Stick- och virkprojekt i alla upptänkliga varianter. Jag blir nog tvungen att starta upp ett par grejer till, tänker jag!

Sov "länge". Ända till halv sju. Kroppen har inte riktigt vaknat än, men jag är i alla fall redo att möta en ny dag. Veckans sista arbetsdag och sedan hålla helg. I kväll blir det nog bara mysigt och stillsamt. Det är väl ungefär vad vi orkar med. I morgon eftermiddag ska jag åka på kombinerad tjej-, kusin- och femtiårsfest! Presenten blev klar igår och jag knåpade dessutom ihop ett gratulationskort alldeles själv, av en del av de fina sakerna Anna överraskade mig med förra veckan! Bilder kommer upp efter helgen - man vet ju aldrig om födelsedagsbarnet (nå... barn och barn...) kikar in här?

Den Fina Fredagen har redan börjat. Med lång, varm dusch och hett kaffe med grädde. Frukosten fick bli en skål med turkisk yoghurt (den feta varianten) och lite linfrö och pumpakärnor. På radion: P1-morgon, som serverar nyheter av allehanda slag. Givetvis mestadels valrelaterat. Ikväll är det sista partiledardebatten på teve. Jag tror jag ska se det, även om jag redan lagt min röst. Man får också veta att var tredje vecka mördas en kvinna, av någon henne närstående. Året runt. I Sverige. Och polisen kritiseras för att inte göra vad de kan - eller ens vad de ska - för att skydda och hjälpa dessa kvinnor, innan det är för sent. Kanske för att de inte har tillräckliga kunskaper om hur psykologin fungerar i destruktiva relationer? Så kanske det kan vara på sina håll - men jag har också sett exempel på motsatsen.

Ute skiner en enveten sol, mellan grå molnrevor och det blåser en ganska frisk vind. Det nästan liksom syns att luften kommer att vara krispig och klar att andas in. Jag firar detta med att begå världspremiär för min skepparkavaj! Och så en snajdig, färgglad halsduk på det! Okej, världen - här kommer jag! YEHHEY!


Emmaboda 17 september, 2010

Inga kommentarer: