onsdag 1 september 2010

namaste

Det var skönt med yoga igår. Visserligen kände jag mig smidig som en frysbox ungefär, men jag vet ju att jag jobbar upp mig om jag bara fortsätter i klassen. Och det ska jag göra. Jag köpte mig ett tiokort och bokade nästa tisdagspass så att jag inte ska smita undan. På en punkt kunde jag dock känna att jag faktiskt gjort framsteg sedan sist (vilket är bortåt två år sedan snart...); jag kände mig mycket mer avslappnad redan från början. Det var lättare att vara just där just då och dessutom kunde jag fokusera mycket mer på andningen och på mig själv och hur alla rörelser kändes och funkade. Annars finns det alltid en risk att man sneglar lite på de andra för att kolla om man gör rätt. Men nu kunde jag lita till mig själv och det gav en extra kick.

Synd bara att man inte kan teleportera sig hem till sin säng efter passet, när man ligger där och bara slappnar av med supersoft musik och en varm filt över sig. Att kliva upp, gå ut i korridoren utanför med sin starka belysning och sedan sätta sig i en kall bil och köra hem är inte så mysigt. Dock har jag uppgraderat mig sedan förrförra hösten - då cyklade jag hem i de kalla höstkvällarna...

Nu sitter jag här vid köksbordet, dricker mitt kaffe med grädde och hör på nyheterna att Obama förklarat kriget i Irak avslutat. Om det vore så enkelt...

Och så glider mina tankar runt lite... till gruvarbetarna i Chile som ska sitta hundratals meter under jord i några månader till... men som kanske ändå är gladda att de överhuvudtaget lever..? Till kristdemokrater och sverigedemokrater och socialdemokrater och annat löst folk... Snart dags för val. Jag har bestämt mig. Har du?


Emmaboda 1 september, 2010

3 kommentarer:

Caligula sa...

Har bestämt mig i valet. Fast undrar allt mer om det röd-gröna samarbetet inte kostar mer än det smakar. Nu känns de mest som Alliansen light efter alla uppgivna profilfrågor. Men huvudsaken är att man blir av med R.R.R. - Rövarregeringen Reinfeld! :-)

magda sa...

Haha... RRR! ;D Det kan utvecklas... Regerande Rövaren Reinfeldt Riktar Riktigt Ruttna Retoriska Reprimander Renderande Rektalt Rotsaksupptryckande i Retur?

Å andra sidan vill jag ju inte ha Måååna som statsminister, heller. Men man får väl göra som talesättet säger och ta det onda med det goda..?

Caligula sa...

Namaste! ;-)