lördag 25 september 2010

lördagsmorron

Gårkvällen... jag var så trött när jag kom hem till min käraste (med en kasse hen-lit! ;)) att jag knappt tog mig upp för trappan. Fick sitta och vila en stund i köket. Tröttheten är inte mental (där rör det sig mer än vanligt, på flera plan!) utan direkt fysisk. Skakiga ben och yrsel. Jag har brist på järn, trots en vilja av stål. Tidigare, när det varit så här, blev jag av min underbare läkare Dr Marek ordinerad rödvin och rött kött. Så jag hade varit inom ICA i Byn och handlat med mig en försvarlig bit entrecôte, lite gröna grönsaker och annat smått och gott och dessutom hade jag med mig ett par flaskor rött. Ripasso (fast jag vet inte om det är bättre för blodvärdet än annat rötjut).

Medan jag slackade i soffan med en bok - Lolly Winstons Brustna Hjärtans Café - skapade min fantastiske man en superb middag som vi sedan avnjöt i skenet av levande ljus och religionsfilosofiska samtal (fatta att jag har en man som inte bara pallar att prata om sådant utan dessutom gillar det - vad är oddsen för det, liksom?) för att sedan totalignorera ett berg av disk och i stället sjunka ner i soffan och ganska spaka efter en veckas arbete låta oss underhållas av teven.

Dock blev jag (och Mannen) lite besviken på Skavlan som jag tycker sjabblade bort vad som kunde varit ett intressant samtal med Erica Jong , och därför stängde vi av teven, släckte ner och kröp till kojs. Jag med ovan nämnda bok i ett fast grepp och medan Mannen sussade gott låg jag en lång stund och läste. Myspysigt.

När jag vaknade i morse, strax före nio, satte jag på kaffe och diskade av all disken från igår. Lika bra att vaska undan tråkgrejer direkt, så att resten av dagen kan få förflyta i upphöjt lugn. Jag har lovat Mannen att delta i lite inomhusstädning också men eftersom vi har hittat ett sätt att fördela jobbet så är det ganska raskt avklarat och därefter har jag inga som helst ambitioner mer än att se till mina växter ute och inne och sticka klart min rosa sjal så att jag sedan kan ge mig på något nytt projekt! Först ut tror jag att ett par gossiga halvvantar (till mig själv!) får bli, i resterna av sjalgarnet. Sedan får vi se. En dotter önskade sig för ganska längesen ett par svart- och rödrandiga raggsockar. Jag har plockat med mig material till det - om andan skulle falla på. Vi får se - jag har ju några böcker att läsa också. ;-)


Björkeryd 25 september, 2010

Inga kommentarer: